Joulumarkkinat tuovat iloa ja entisajan henkeä ihmisille Oulunsalossa

Entisajan joulumarkkinat ovat Oulunsalon asukkaille merkittävä tapahtuma. Kuva: Pexels

Entisajan Joulumarkkinat järjestetään 19.-20. marraskuuta Oulunsalon kotiseutumuseon pihapiirissä ja kirkon ympäristössä. Ohjelmaa on tarjolla kaiken ikäisille. Tapahtumassa on esimerkiksi mahdollisuus tavata joulupukki ja joulumuori, sekä nauttia erilaisista lauluesityksistä ja yhteislauluista. Markkinat ovat osa tierna-aikaa.

”Tapahtuma on saanut alkunsa Ruotsin Luulajassa Gammelstadissa järjestettäviltä perinteisiltä joulumarkkinoilta. Seuran silloinen puheenjohtaja oli vierailemassa Gammelstadin markkinoilla ja päätti, että vastaavat markkinat tarvitaan myös Suomeen”, kertoo Oulunsalon Kotiseutuseuran puheenjohtaja Arto Marttila.

Oulunsalon kotiseutumuseo osoittautui oivalliseksi järjestämispaikaksi. Markkinat järjestetään tänä vuonna kolmannentoista kerran.

Joulupukki on tavattavissa molempina päivinä kello 16 asti. Lapsilla on myös mahdollisuus ratsastaa poneilla sekä käydä esimerkiksi onkimassa entisajan tapaan. Markkinoilla myydään myös erilaisia itsetehtyjä käsitöitä, leivonnaisia sekä muita jouluherkkuja. Paikan päälle on arvioitu saapuvan yhteensä sata myyjää.

Pohjois-Suomen suurimmat joulumarkkinat

Kävijöitä kulkee markkinoilla todella paljon. Marttilan mukaan tarkkaa kävijämäärää on haastavaa mitata, mutta aiempien mittausten mukaan kävijöitä on ollut yli kymmenentuhatta. Marttila kertoo joulumarkkinoiden olevan Pohjois-Suomen suurimmat.

Tapahtuma tulee hyvään aikaan, sillä elämisen hintojen noustessa alueen asukkaat tarvitsevat piristystä. Tämän lisäksi joulun aika on monille ihmisille kiireistä aikaa, joten markkinoilla on hyvä käydä hengähtämässä myös lasten kanssa. Marttila uskookin markkinoiden vaikuttavan alueen asukkaisiin erittäin positiivisesti.  

”Meno on ollut aina tosi positiivista, enkä usko sen muuttuvan tänäkään vuonna”, hän toteaa.

Oulunsalon Kotiseutuseura järjestää tapahtuman yhteistyössä Museo- ja Tiedekeskus Luupin, Kulttuuritalo Valveen sekä Oulunsalon seurakunnan kanssa. Paikalla on myös muita yhteistyökumppaneita.

Lähde:

MunOulu: Entisajan Joulumarkkinat Oulunsalossa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*