Jethro Rostedtin avaimet menestykseen: ”Ole sellainen kuin olet, positiivinen asenne ratkaisee”

”Hyvä tarina edesauttaa myyntiä merkittävästi”, painottaa Jethro Rostedt. Kuva: Jethro Rostedt

Jethro ”Jeti” Rostedtilla on kolme pääpointtia kaupanteossa.

”Aina kun myyt jotain, niin sinun pitää olla tuotetietoinen, sympaattinen ja tarkkaavainen. Kaikkein tärkein asia on myynti. Myytkö osaamistasi, tuotetta tai palvelua? Kaikissa niissä pätee sama lainalaisuus.”

Rostedt lennähti Turusta Ouluun kertomaan kaupanteosta. Mies otti tilan haltuunsa luontaisella karismallaan. Asiat selitettiin tosissaan, muttei totisena.

Menestystä voi yrittää hakea monenlaista reittiä kulkien. Parikymppisenä Rostedt ei voinut edes saunoa, koska hänellä ei ollut rahaa maksaa sähkösaunan kerryttämää sähkölaskua. Tämän jälkeen mies on huomannut, että ahkeruus ei ole koskaan pois muodista. Hän teki kaksi tuntia pidempää työaikaa kuin muut. Viikossa siitä kertyi jo kymmenen tuntia lisää työaikaa.

”Mitä enemmän tuijotat kilpailijaa, se kaikki aika on sun omasta duunista pois. Ei siinä ole mitään järkeä. Keskity siihen mitä itse teet, ja tee se hyvin.”

Kysyttäessä mistä voi saada riittävää rohkeutta päätöksiin, on vastaus napakka.

”Epäonnistumisten kautta eteenpäin. Mikäli et ole riittävän rohkea tarttumaan toimeen, niin kyllä evoluutio hoitaa homman. Heikot putoaa kyydistä.”

Myyntitykin mielestä viimeistään viiden vuoden kuluttua kauppaa ei tehdä ilman yhteiskuntavastuullisuutta. Esimerkkinä Rostedtin omistama Aninkainen Oy istutti jokaista myytyä asuntoa kohden kymmenen puuta. Tällä hetkellä yritys tekee yhteistyötä Diakonissasäätiön kanssa lahjoittamalla 1200 lapselle joululahjat. Ideologia lähtee jo ”Robin Hoodin ajoilta” ja on muotoutumassa 2020-luvun toimintamalliksi.

Julkisuuden pyörteissä

Somen myötä ulkonäköasiat ovat jatkuvasti esillä. Rostedt laskee, että mediassa on uutisoitu hänen painostaan niin paljon, että laihdutettuja ja taas lihottuja kiloja kertynee noin 15 000.

”Stressaako ihmiset nykyaikana ulkonäöstään? Ymmärrän jos taustalla on jokin trauma, mutta oikeesti? Elämä on ihan riittävän hankalaa muutenkin, miksi pohtia ilmanaikaisuuksia?”

Pikkujouluajan ollessa kiivaimmillaan on Rostedtilla yksi neuvo heille, joilla on alaisia.

”Johtaja lähtee juhlista aina viimeistään klo 22.30. Henkilökunnan kanssa ei koskaan jäädä juopottelemaan, siitä syntyy väistämättä riitaa. Ei välttämättä juuri sillä kerralla, mutta jossain vaiheessa.”

Jethro Rostedt

  • Hänen edustamansa kiinteistönvälitystoimisto Aninkainen Oy on Suomen suurin yksityinen asunnonmyyntiketju.
  • Turun kaupunginvaltuutettu Kokoomuksen riveissä vuosina 2017–2020.
  • Omat realityohjelmat: Myyntimies Jethro, Myyntimies Jethro matkoilla sekä Kauppaneuvos Jethro.
  • Juontaa viihdeohjelma Onnenpyörää.
  • Tuli kansan tietoisuuteen Diili-ohjelmasta vuonna 2009.
  • Julkaisi kirjan Raha ratkaisee vuonna 2017.
Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*