IS: Poliisi hävitti taideteoksen – taiteilija vaatii korvausta

Kyseessä oli Suomen lippuun tehty teos. Kuva: Pixabay

Syyskuussa 2018 syntynyt kiista taiteilija Marko Kaiposen Suomenlippu-teoksen hävittämisestä ei ole edelleenkään tullut päätökseen. Taiteilija olisi saamassa poliisilta korvauksia 1000 euroa, joka on Kaiposen mielestä liian vähän. Kaiponen aikoo viedä asian käräjäoikeuteen, jos asiassa ei päästä yksimielisyyteen.

Hävitetty teos oli esillä Pudasjärvellä Taidehuone Pohjantähdessä järjestetyssä Huojuvat raukat kaatuu- näyttelyssä. Kaiponen oli painattanut teokseen omaisten luvalla nuoren naisen kuolinilmoituksen, poliisin selostuksen tapahtumapaikalta sekä ruumiinavauspöytäkirjan. Poliisi hävitti teoksen, koska se sisälsi lain mukaan salassa pidettävää tietoa. Taiteilijaa vastaan nostetut syytteet kuitenkin hylättiin Oulun käräjäoikeudessa lokakuussa 2020.

Poliisilakiasiamies Antti Räsäsen allekirjoittaman tarjouksen mukaan poliisi on valmis maksamaan hävitetyn teoksen materiaalikulut eli 490 euroa. Taiteilija kuitenkin vaatii koko teoksen korvattavaksi. Kaiponen hankki arvion entisen Taideyliopiston Kuvataideakatemian modernin taiteen professorin, Kiasman taideostojen asiantuntijan ja valtion tiedeostotoimikunnan puheenjohtajalta Veli Granöltä. Arvion mukaan korvaussummaksi on laskettu 7990 euroa.

IS: Poliisi vei taideteoksen ja tuhosi –  taiteilija vaatii huomattavaa korvausta, poliisin tarjous: 1000 e

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*