Hyvinvointipistettä toivotaan keskustaan adressin voimin

Hyvinvointipisteessä voi vaikka mittauttaa verenpaineen. Kuva: Pixabay/Geraldoswald62
Hyvinvointipisteessä voi vaikka mittauttaa verenpaineen. Kuva: Pixabay/Geraldoswald62
Hyvinvointipisteessä voi vaikka mittauttaa verenpaineen. Kuva: Pixabay

Meritulli-Heinäpään asukasyhdistys ry on kerännyt adressin hyvinvointipisteen perustamisen tueksi. Adressi luovutetaan Oulun kaupunginhallitukselle maanantaina 14. marraskuuta.

Asukasyhdistys järjesti kansalaisfoorumin viime huhtikuussa. Kansalaisfoorumissa asukkaat toivoivat hyvinvointipistettä keskustan alueelle, jossa tarjottaisiin helposti lähestyttävää ja henkilökohtaista terveys -ja liikuntaneuvontaa, Kaleva uutisoi.

Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Matti Sivala kertoo, että Meritulli-Heinäpään asukasyhdistyksen ylläpitämällä Katoppa-asukastuvalla tarjotaan terveyspalvelujen osalta toistaiseksi vain verenpaineen mittausta. Etenkin eläkeläiset toivoivat matalan kynnyksen terveyspalveluja lähemmäksi huhtikuun foorumissa.

”Asukkaat hakisivat mielellään esimerkiksi rokotteen lähempää”, hän tarkentaa.

Sivala muistelee myös muutaman vuoden takaista edellistä adressia, jonka myötävaikutuksella säilytettiin keskustan laboratoriopalvelut. Sivalan mukaan edellisellä kerralla kaupunginvaltuusto oli ollut myönteinen ja yhteistyökykyinen, ja onnistunut adressihanke tukee nyt hyvinvointipisteen suunnittelua.

Terveyskeskus palvelee, jos matka on tarpeeksi lyhyt

Kaakkurin asukastupa tarjoaa lounaskahvilan ohessa harrastustoimintaa laulusta käsitöihin, mutta varsinaisia terveyspalveluita ei tuvalla ole.

Kaakkurin suuralueen asukasyhdistyksen puheenjohtaja Harri Paavola pohtii kuitenkin mahdollista palvelujen laajentumista ensi vuodelle. Paavolan mukaan alueen asukkaat asioivat Pesätien asukastuvan lähellä toimivalla Kaakkurin terveysasemalla.

Hyvinvointipisteestä hyvää palautetta

Lintulammen asukasyhdistyksen osallisuusohjaaja Eero Tervosen mukaan Höyhtyän Välkkeessä on toiminut hyvinvointipiste jo viime vuoden maaliskuulta lähtien.

Hyvinvointipisteen terveyspalvelut, kuten ompeleiden poisto, muistitestit ja erilaiset ohjaus- ja neuvontapalvelut ovat kaupungin tuottamia. Tervonen huomauttaa, että Välkkeen hyvinvointipisteeseen voi tulla ilman ajanvarausta arkisin klo 8—10 välillä.

”Toteutimme kolmisen viikkoa sitten kävijäkyselyn, jonka palaute oli todella hyvää”, Tervonen kertoo.

Palautteen tiimoilta on käyty kehityskeskustelua menestyneen hyvinvointipisteen laajentamisesta ja esimerkiksi äänieristämisestä. Tervosen mukaan tilat menevät remonttiin tammikuussa.

 

Lähteet:
Kaleva: Asukasyhdistys keräsi adressin hyvinvointipisteen perustamiseksi Oulun keskustaan
Meritulli-Heinäpään asukasyhdistys ry
Kaakkurin suuralueen asukasyhdistys ry
Lintulammen asukasyhdistys ry
Oulun kaupunki

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*