OSAKO pyrkii eroon kaverivaalien maineesta

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta OSAKO on pyrkinyt parantamaan edustajistovaaliensa imagoa.

”Perinteisesti OSAKOn edustajistovaalit on mielletty kaverivaaleiksi, ja varmasti myös tänä vuonna ehdokkaat tulevat saamaan paljon ääniä omasta kaveripiiristä”, OSAKOn pääsihteeri Tapio Korhonen kertoo.

”Viime vuosina olemme ottaneet käyttöön vaalikoneen, jotta myös sellainen äänestäjä löytäisi oman ehdokkaan, jolla ei ole omaa luokkakaveria ehdokkaana. Kaikki eivät voi tuntea kaikkia, joten vaalikone on hyvä mahdollisuus löytää omaa ajatusmaailmaa lähinnä oleva henkilö.”

OSAKOn edustajistovaalien äänestys alkoi keskiviikkona. Ehdolla on yhteensä 50 opiskelijaa, joista 25 valitaan lopulliseen edustajistoon.

Sähköiset äänet ratkaisevat

OSAKOn edustajistovaalien äänestys tapahtuu sähköisesti. Jokainen opiskelijakunnan jäsen on saanut sähköpostiin henkilökohtaisen äänestyslinkin. Ensimmäisen kerran OSAKOn vaaleissa pystyi äänestämään verkossa vuonna 2007. Kokonaan sähköinen äänestysjärjestelmä oli käytössä ensimmäisen kerran vuonna 2009.

”Äänioikeutettuja on tänä vuonna noin 4100, joka kattaa kaikki opiskelijakunnan jäsenet. Viime vuonna äänestysprosentti oli 26,5 prosenttia ja tänä vuonna toivomme vilkkaampaa äänestysaktiivisuutta”, Korhonen pohtii.

Alimmillaan vaalien äänestysprosentti oli vuoden 2013 vaaleissa, jolloin vain 18,3 prosenttia äänioikeutetuista kävi äänestämässä. Viiden edellisvuoden keskimääräinen äänestysprosentti on ollut 23,4 prosenttia.

”Olemme tehneet parhaamme, jotta jokainen äänioikeutettu kävisi äänestämässä ja tietäisi mistä edustajistovaaleissa on kyse”, Korhonen jatkaa.

OSAKO tutuksi monipuolisen viestinnän avulla

OSAKOlla on töissä kolme vakituista sihteeriä, jonka lisäksi myös opiskelijalehti Osakolaisen päätoimittaja ja taittaja saavat työstä korvauksia. Korhosen mukaan myös satunnaisissa projekteissa mukana olevat henkilöt saavat tapahtumista asianmukaisen korvauksen. Lisäksi OSAKOn hallituksen jäsenille maksetaan noin opintorahan suuruista palkkiota. Tällä hetkellä hallituksessa on kuusi jäsentä.

”OSAKOn vuosittainen budjetti on noin 200 000 euroa. Tuosta summasta hiukan yli puolet saamme jäsentuotoista ja loput ovat avustuksia ammattikorkeakoululta. Esimerkiksi kaikki koulun tutor-toiminta on OSAKOn rahoittamaa”, Korhonen selventää.

OSAKO on pyrkinyt viime vuosina tulemaan viestinnällään lähemmäs opiskelijoita.

”Olemme kiinnittäneet erittäin paljon huomiota viestintään, josta on tehty myös erillinen strategia varsinaisen OSAKOn strategian rinnalle. Olisi tärkeää, että meidän viestit tavoittaisivat opiskelijat ja vastaavasti opiskelijoiden huolet tavoittaisivat meidät.”

”Tämän vuoden aikana olemme ottaneet käyttöön uusia viestintäkanavia, kuten esimerkiksi Instagramin ja Twitterin. Lisäksi OSAKOn oma Facebook-sivu on ollut käytössä jo usean vuoden ajan”, Korhonen päättää.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*