Norjalainen kalatehdas etsii uusia työntekijöitä Oulusta

Työt norjalaisella kalatehtaalla alkavat tammikuun 2017 lopussa. Kuva: Pixabay

Norjalaiselle kalatehtaalle Tromssan seudulle etsitään jälleen uusia työntekijöitä Oulun seudulta. Kalatehdas tarjoaa noin puolen vuoden työsuhteita, sekä asuntomahdollisuutta työpaikan asuntolassa. Työkielenä toimii norja, joten työntekijän tulee tulla toimeen jollain skandinaavisella kielellä. Skandinaavisiin kieliin luetaan ruotsi, norja, tanska ja islanti.

”Tässä nimenomaisessa haussa työnantaja priorisoi ruotsin ja norjan kielen taitoiset. Tämä johtuu siitä, että työkielenä käytetään norjaa ja työyhteisössä on henkilöitä, jotka eivät hallitse englannin kieltä”, työllisyyspalvelujen liikkuvuuskoordinaattori Johanna Kamunen sanoo.

Tehdastyössä kielitaidon ei kuitenkaan tarvitse olla huippuluokkaa. Tyydyttävä tasokin voi riittää, jos työsanasto on hallussa. Oulun kaupungin tiedotteessa pyydetään silti lähettämään ruotsinkielinen työhakemus ja cv.

”Harvempi suomalainen osaa norjaa, ruotsin kielen osaaminen on yleisempää. Kumpikin kieli kyllä käy hakemuksessa ja CV:ssä”, hän jatkaa.

Kamunen on myös itse ollut kalatehtaalla töissä. Alun perin hänen suunnitelmansa oli työskennellä Norjassa vuoden, mutta lopulta hän olikin töissä viisi vuotta. Norjalaiset ovat ulkoilmaihmisiä ja Kamusen vapaa-aika monipuolistui, kun hän oppi norjan kieltä ja sai norjalaisia ystäviä.

”Tein töitä erittäin paljon, olin ylitöissä lähes päivittäin. Norjalaiset arvostavat suomalaista motivaatiota ja sisua työnteossa. Työ vaatii nopeutta ja näppäryyttä, sekä on fyysisesti raskasta”, hän kertoo.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*