MTV: Sähköautojen määrä on noussut kaksinkertaiseksi kuluvan vuoden aikana

Ladattavien autojen määrät ovat vielä suhteellisen pieniä, mutta sähköautojen suosio on nousussa. Kuva: Pixabay

Täyssähköautojen ensirekisteröinnit ovat lisääntyneet huomattavasti kuluvan vuoden aikana Suomessa. Määrä on syyskuun loppuun mennessä kaksinkertaistunut viime vuodesta.

Kokonaisuudessaan Suomessa on rekisteröity 90 000 ladattavaa autoa. Joulukuussa 2020 maanteillä liikkui 9673 täyssähköautoa, mutta syyskuun lopulla määrä oli jo 18 000.

Autoalan Tiedotuskeskuksen Suomalainen autoilu 2021 -tutkimukseen vastasi 2011 henkilöä. Sähköautoilussa mietityttävät etenkin toimintamatkan riittävyys ja latausmahdollisuudet. Hankintaan vaikuttavat eniten alueelliset ja sosioekonomiset erot.

Tutkimuksen mukaan sähköautoilu kerää eniten kannatusta Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Kielteisesti sähköautoiluun suhtaudutaan etenkin Pohjois-Suomessa pitkien etäisyyksien vuoksi.

Nuoremmat ikäluokat ovat vanhempia kiinnostuneempia sähköauton ostamisesta. 25–44-vuotiaista vastanneista noin 40 prosenttia hankkisi täyssähköauton erittäin tai melko varmasti. 44 prosenttia yli 65-vuotiasta vastanneista pitää täyssähköauton hankintaa erittäin epätodennäköisenä.  

MTV: Sähköautojen määrä kaksinkertaistui alle vuodessa – näin yrmeää on boomer-polven suhtautuminen nuoriin verrattuna

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*