Maa järisi jälleen Keski-Italiassa

Kartan tähti kuvaa torstaiaamun järistyksen keskusta. Vihreällä merkityillä alueilla mitattiin kohtalaisia järistykisä ja sinisillä lievempiä.
Kartan tähti kuvaa torstaiaamun järistyksen keskusta. Vihreällä merkityillä alueilla mitattiin kohtalaisia järistyksiä ja sinisillä lievempiä.

Varhain torstaiaamuna Keski-Italiaa ravisteli jälleen uusi maanjäristys. Marchen alueella mitattiin 4.8 magnitudin järistys, kertoo Yhdysvaltain geologinen tutkimuslaitos. Viime viikosta asti järisseeltä alueelta ei ole toistaiseksi tullut uusia ilmoituksia lisävahingoista tai uhreista.

Umbrian ja Marchen alueet ovat kärsineet useista voimakkaista järistyksistä viime viikolla. Sunnuntaina alueella mitattiin 6.6 magnitudin järistys, joka aiheutti mittavia tuhoja. Maanjäristys oli vahvuudeltaan suurin Italiassa 36 vuoteen.

Elokuussa Amatricen kaupungin alueella sattuneessa järistyksessä kuoli 300 ihmistä. Elokuun jälkeen alueilla on mitattu yli 21 000 jälkijäristystä, joiden seurauksina asukkaat ovat paenneet kodeistaan.

 

Lähteet
Reuters: Earthquake hits already battered central Italy, no casualties
Yhdysvaltain geologinen tutkimuslaitos (USGS)

 

Share

1 Comment

  1. Sellainen vain kiinnostaisi tietää, millaiset kriteerit teillä on, ja tiedättekö millaiset kriteerit muuten on ollut, ja millaiset on nykyisellään, ns. valtamedialla, maanjäristyksistä kertomisen suhteen…?

    Muiden kanavien kautta saamieni tietojen mukaan, on järistyksiä ollut esim. nyt viimeisen kuluneen viikon aikana tuhka tiheään, varsinkin erään mannerlaatan reunamilla; ja nyt viimeksi myöskin Scotlannissa. Pystyttekö vahvistamaan tämän tiedon omista lähteistänne, ja lähettämään minulle vastauksen/tiedon, minkä verran on mitattu, esim. viikon aikana, yli 4.3 magnitudin järistyksiä…?

    Tässäpä teille nyt tällaista haastetta. Jo etukäteen tiedosta kiittäen, -Reiska.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*