Liikuntaa luonnossa ja kotioloissa koronaturvallisesti

Vallitsevan koronaviruksen seurauksena kotikuntoilua suositellaan viruksen leviämisen estämiseksi. Kuva: Pixabay

Liikunnan perussuosituksien toteuttaminen tuottaa monille vaikeuksia vallitsevan koronatilanteen vuoksi, uutisoi Helsingin Sanomat. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Mutta millaista on koronaturvallinen kuntoilu ja kuinka sitä voi harjoittaa?

Helsingin Sanomien artikkelissa liikuntatieteen tohtori ja maanpuolustuskorkeakoulun dosentti Jani Vaara huomauttaa, että vallitsevasta korona tilanteesta huolimatta reipasta liikuntaa tulisi olla vähintään 150 minuuttia viikossa. Ulkoilu luonnossa lenkkeilyn tai pyöräilyn merkeissä kasvattaa niin kestävyyttä kuin voimaakin – ja on koronaturvallista.

Vaara painottaa kuitenkin erityisesti kotikuntoilun merkitystä. Yksinkertaiset lihaskuntoliikkeet, kuten vatsa- ja selkälihasliikkeet sekä punnerrukset, kasvattavat lihaskuntoa. On turvallisempaa tehdä kuntopiirejä kotona, kuin vaikkapa kuntosalilla.

Tärkeää kuitenkin on, että liikkumista tapahtuu. Hyötyliikunta, kuten töihin kulkeminen pyörällä tai jos työskentely tapahtuu etänä, pieni kävely töiden lomassa auttaa pitämään niin mielen kuin kehon vetreänä.

Lähde:

Helsingin Sanomat: Monen liikuntavaje syvenee nyt, kun useita lajeja ei uskalla harrastaa – Asiantuntijat neuvovat, miten kunto pysyy yllä koronaturvallisesti

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*