Lapin Kansa: Naisia juhlitaan Radion sinfoniaorkesterin konsertissa

Kuva: Pixabay

Radion Sinfoniaorkesteri (RSO) juhlii nenäpäivää perjantaina nähtävässä ja radion kautta kuultavassa konsertissa. Konsertin teemana on tyttöjen ja naisten oikeudet. Aihe heijastuu kaikista kuultavista kappaleista.

Konsertin ohjelmaa suunnittelemassa ovat olleet muun muassa Rovaniemeläislähtöinen säveltäjä Outi Tarkiainen ja kitaristi Marzi Nyman. Tarkiainen halusi varmistaa naisten olevan mukana konsertissa juuri tekijöinä, sillä hänen mukaansa Suomesta löytyy taitavia säveltäjiä, kirjailijoita ja taiteilijoita eri sukupolvista.

Mukana konsertissa on myös kansanmusiikkivaikutteita Lauri Salokosken sekä Paula Vesalan ja Pekka Kuusiston sävellysten muodossa. Lavalla nähdään myös runonlausuntaa, kun estradille astuu näyttelijä Kati Outiainen tulkitsemaan Sirkka Turkan runoutta. Lisäksi mukana on myös Edith Södergranin ja Eino Leinon tekstejä.

Konsertin näkee Yle Tv 1 -kanavalta perjantaina 4. marraskuuta kello 19 alkaen. Lisäksi konsertti lähetetään Yle Radio 1:llä perjantaina 11. marraskuuta.

Lähde:

Lapin Kansa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*