Kevytautolaki lykkääntyy jälleen

Suomeen kaavailtu laki kevytautojen laillisuudesta siirtyy vuoteen 2020. Ennen lain voimaanastumista on tarkoitus selvittää pystytäänkö lainsäädäntöä muuttamaan Euroopan union lainsäädäntöön sopivaksi.

EU:n komissio antoi Suomelle huomautuksen 1.8.2019 koskien kevytautouudistusta. Komission mukaan kevytautoissa ei voida hyödyntää maatalous- tai metsätaloustraktorin määritelmää, vaan ne tulee luokitella moottoriajoneuvoiksi. Näin ollen niitä ei myöskään sovelleta kevytajoneuvoiksi tai kevyiksi nelipyöriksi ja ne eivät voi toimia 15 ikävuoden alaikärajalla.

Kevytautot ovat muutettuja vuoden 2015 jälkeen käyttöönotettuja ajoneuvoja tai henkilöautoja, jotka ovat rajoitettu 60 kilometrin tuntinopeuteen ja niiden massa voi olla enintään 1500 tai 1800 kilogrammaa, jos auto kulkee pelkästään sähköllä.

Lakiesityksen oli tarkoitus tulla voimaan 1.11.2019. Liikenne- ja viestintäministeriö pyrkii yhdessä EU:n komission kanssa selvittämään pystytäänkö kevytautot sallimaan ajokorttidirektiivin mukaisella tavalla. Jos kevytautot eivät pääse toteutumaan, hallitus saattaa kumota kevytautoja koskevan uudistuksen.

Lähde: Kevytautolakien voimaantulo siirtyy vuodella

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*