Kaleva: Meijerin maidon laatu huonontui, nyt asiaa puidaan oikeudessa

Lypsykone käytössä. Kuva: pixabay

Raahen seudulla sijaitsevaan meijeriin tehtiin useita eläinsuojelutarkastuksia vuosien 2019 ja 2020 aikana. Toistuvista kehotuksista huolimatta eläinten pitoon liittyviä määräyksiä laiminlyötiin.

Helmikuussa 2020 valvontaeläinlääkäri määräsi tilan karjanpidon lopetettavaksi. Oulun käräjäoikeudessa syytetään maitotilan omistavaa pariskuntaa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Syyttäjän mukaan he aiheuttivat tilan eläimille tarpeetonta tuskaa ja kipua. Nautojen pitopaikoissa oli rikkinäisiä rakenteita ja likaisia lantakäytäviä. Eläinten ruokinta ei ollut riittävää, eivätkä naudat saaneet tarpeeksi vettä. Tilan vasikoiden sairastavuus ja kuolleisuus oli myös suurta.

Pariskunta myöntää vasikoiden kuolleisuuden olleen suurta, mutta kiistää muut syytteet. Heidän mukaansa kuolleisuus johtui tilalla jyllänneistä vasikkaripulia aiheuttavista taudeista. Oikeudenkäynti jatkuu edelleen.

Lähde:

Kaleva: Meijeri ha­vait­si huo­no­laa­tuis­ta maitoa ja siitä alkoi ta­pah­tu­ma­ket­ju, jota puidaan nyt Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa –”Karja on käy­tän­nös­sä teu­ras­tet­tu pihaan”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*