Kaleva: 70 prosenttia kuntapäättäjistä tukee uusiutuvan energian lisärakentamista

Kuntien päättäjät haluavat jatkaa uusiutuvan energian tukemista. Kuva: Pixabay
Kuntien päättäjät haluavat jatkaa uusiutuvan energian tukemista. Kuva: Pixabay
Kuntien päättäjät haluavat jatkaa uusiutuvan energian tukemista. Kuva: Pixabay

Kyselyyn astanneista 70 prosenttia on sitä mieltä, että valtion tulisi tukea uusiutuvan energian lisärakentamista Suomessa myös tulevaisuudessa. Tuulella, biokaasulla ja puuperäisillä polttoaineilla tuotettua energiaa vastusti neljäsosa.

”On äärimmäisen hienoa nähdä, että poliittisilta päättäjiltä löytyy visiota ja tahtoa uusiutuvan energian käytön lisäämiseksi”, Suomen Tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen kertoo.

Myönteisimmin suhtautuivat vihreiden kuntapäättäjät. Uusiutuvan energian puolesta oli vastasi 88 prosenttia, ja vastaan 5 prosenttia .

Eniten vastaan olivat perussuomalaisten päättäjät. Uusiutuvan energian puolesta 53 prosenttia  ja 41 prosenttia vastaan. Tulosta voidaan pitää yllättävänä, koska tuulivoiman vastustaminen on nostettu perussuomalaisten yhdeksi kärkiteemoista.

Kolme neljästä päättäjästä suhtautuu myönteisesti täysin uusiutuvan energian käyttöön siirtymiseen vuoteen 2050 mennessä.

Kyselyyn vastasi 944 kunnanvaltuutettua ja lautakuntien jäsentä. Kyselyn toimeksiantajana on Suomen Tuulivoimayhdistys ry.

Lähteet:

Kaleva: Kysely: Kolme neljästä kun­ta­päät­tä­jäs­tä siirtäisi Suomen kokonaan uusiutuvaan energiaan

Tuulivoimayhdistys.fi: Poliittiset päättäjät haluavat tukea uusiutuvaa energiaa jatkossakin

Share
Tietoa Antti Tauriainen 9 Articles
Toimittaja, valo- ja videokuvaaja | Kiinnostuksen kohteina mm. video- ja valokuvaus, editointi, elokuvat, musiikki, ihmisyys, teknologia, ekologisuus ja kestävä kehitys

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*