Joulupukki valaisee Oulun

Jouluvalot syttyvät Rotuaarilla perjantaina 15. marraskuuta. Kuva: Pixabay

Rotuaarin juhlavalaistus kertoo lähestyvästä joulusta. Valojen sytyttämisessä auttaa perinteisesti aito ja oikea Napapiirin Joulupukki. Joulukadun avajaiset järjestetään Rotuaarin aukiolla perjantaina 15. marraskuuta kello 18. Lavalla nähdään lisäksi pariakrobatiaa sekä erilaisia musiikki- ja lauluesityksiä.

Napapiirin Joulupukki on ykkönen

Oulun liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg kertoo Joulupukin saapuvan Ouluun poroilla ja reellä. Vaikka tänä vuonna lumitilanne on hyvä, niin Rotuaarille asti ei poroilla pääse.

”Rovaniemeltä saapuva Joulupukki on uskollinen oululaisille. Hänen tulonsa on vahvistettu kuukautta ennen avajaisia”, Hagelberg sanoo.

Rotuaarille odotetaan noin kahta tuhatta kävijää. Kiistattoman päähenkilön lisäksi tapahtuma tarjoaa ohjelmistollaan uutta viihdettä oululaisyleisölle.

Musiikkia ja esittävää taidetta

Lauluyhtye Twisters versioi perinteisiä joululauluja omalla iloisella tyylillään ensimmäistä kertaa koskaan livenä. Heitä on säestämässä pianisti Sami Juntunen.

Lisäksi sirkusduo Kat&Jared leikittelevät esityksessään pariakrobatian lisäksi tanssilla ja teatterilla. Luvassa on muun muassa kissamaista hauskanpitoa.

Perinteisempää linjaa edustaa oululaisista ammattimuusikoista koottu Joulukuoro 2019, joka on joulukuorohaasteen aloittaja ja keulakuva. Kyseessä on hyväntekeväisyyskampanja, jossa kuorot haastavat toisiaan järjestämään esiintymisiä yllättäviin paikkoihin. Kohteina voivat olla esimerkiksi vanhainkodit, sairaalat ja päiväkodit.

Joulua kohti

Samana viikonloppuna, 16.–17. marraskuuta, Rotuaarin lavan ottavat haltuunsa vielä valtakunnallisen Tiernapoikakilpailun osallistujat. Luvassa on viikonlopun mittainen sykäys kohti joulunaikaa.

Joulupukin poroja kaipaamaan jääville iloa tuo Tiernatori, joka järjestetään Rotuaarin aukiolla 13.–22. joulukuuta. Sen tarkempi ohjelma julkaistaan vielä tämän kuun aikana.

Lähteet: rotuaari.info: JOULUKADUN AVAJAISET

tiernakaupunki.fi: Valtakunnallinen Tiernapoikakilpailu

tiernatori.fi: Tiernatori 2019

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*