Jagr Ylelle: ”Barkov on joukkueen paras hyökkääjä”

Florida Panthersin suomalaistähti Alexander Barkov kerää kehuja ketjukavereiltaan. Barkovin laiturina pelaava Jaromir Jagr ylistää nuoren suomalaishyökkääjän monipuolisuutta.

”Häntä käytetään joka tilanteessa. Ei ole väliä, johdammeko vai koitammeko tulla takaa ohi lopussa, hän on aina jäällä. Barkov on joukkueen paras hyökkääjä molemmissa päissä kenttää”, Jagr kertoo Ylen haastattelussa.

Kesän 2013 NHL:n varaustilaisuudessa toisena varattu Barkov kärsii tällä hetkellä käsivammasta. Barkov ehti pelata ennen loukkaantumistaan seitsemän ottelua, joissa 20-vuotias suomalainen kirjautti tehot 3+3.

”Hän on iso hevonen tuolla jäällä! Niin taitava kiekon kanssa, mutta samalla todella vastuullinen puolustuspelin suhteen. Todella harvat pelaajat pystyvät voittamaan vastustajansa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Hän voisi olla helposti piste per peli -kaveri, jos ajattelisi vähän vähemmän puolustamista”, Jagr kuvailee Barkovia.

Jagr uskoo, että Barkovilla on realistinen mahdollisuus taistella kauden Frank J. Selke -palkinnosta, joka jaetaan NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle. Aiemmin suomalaista palkinnon on pystynyt voittamaan vain Jere Lehtinen, jolle palkinto ojennettiin kolmeen eri otteeseen.

”Ei ole kahta sanaa, etteikö Barkov voisi voittaa sitä. On silti muistettava, että hän on myös hyökkäyspäässä todella hyvä. Ja hän on kaikesta huolimatta vasta parikymppinen kaveri.”

Jagr tekemässä historiaa

43-vuotiaasta tšekkihyökkääjästä tulee tällä kaudella kaikkien aikojen eniten NHL-otteluita pelannut eurooppalaispelaaja. Jagr löytyy tällä hetkellä NHL:n ottelutilaston 11. sijalta. Tšekkilaituri pelasi viime yönä jo NHL-uransa 1561. ottelun, kun Florida kärsi 5–2-vierastappion San Jose Sharksille.

Eurooppalaisten ottelutilaston kärkipaikkaa pitää tällä hetkellä ruotsalaispuolustaja Nicklas Lidström, joka pelasi urallaan yhteensä 1564 NHL:n runkosarjaottelua. Mikäli Jagr pysyy terveenä, hän nousee Lidströmin rinnalle viikon päästä pelattavassa ottelussa Buffalo Sabresia vastaan.

”Uskomaton pelaaja. Olen oppinut todella paljon häneltä. Hän juttelee paljon nuorille, etenkin hyökkääjille ja auttaa meitä. Voin oppia pelkästään katsomalla ”Jagsia”. Hän on lisäksi opettanut muun muassa kulmapelejä meille. Hän on edelleen itse käsittämättömän vahva kulmissa”, Jagrin seurakaveri Nick Bjugstad hehkuttaa.

Jagrilla on tällä kaudella mahdollisuus kohentaa asetelmiaan myös NHL:n kaikkien aikojen pistetilastossa, jossa tsekkitähti on tällä hetkellä neljännellä sijalla. NHL-urallaan tehot 728+1084=1812 summannut Jagr on 38 pisteen päässä tilaston kolmatta sijaa hallussaan pitävästä Gordie Howesta.

Lue lisää:

Yle: Jagr vertaa Barkovia hevoseen – ”Todella harva pystyy siihen” (6.11.2015)

NHL.com stats

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*