IS: Martti Ahtisaaren muistoksi tehdään postimerkki

Martti Ahtisaaren muistoa surraan niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kuva: Irina Anastasiu Pexels

Iltasanomien julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, että Posti aikoo kunnioittaa edesmenneen presidentin Martti Ahtisaaren muistoa julkaisemalla surumerkin 15. joulukuuta. Postimerkissä on kuvituksena mustavalkoinen kuva Ahtisaaresta ja tekstinä ”In Memoriam Martti Ahtisaari 1937–2023”.

Surumerkin on suunnitellut Timo Berry, ja merkissä käytetyn valokuvan on ottanut Tuukka Koski. Posti julkaisee postimerkin lisäksi ensipäivänkuoren ja -leiman. Kuoressa on teksti ”Rauha on tahdon asia”. Yhdessä postimerkkiarkissa on kymmenen kotimaan ikimerkkiä.

”Presidentti Ahtisaari oli kansainvälinen merkkihenkilö, joka tunnetaan ja jota arvostetaan erityisesti hänen rauhantyöstään. Ahtisaaren postimerkki on suunniteltu osoittelemattoman arvokkaaksi muotokuvaksi. Valtiollinen rooli näkyy ensipäivänä leimassa, jossa on kuva-aiheena Suomen vaakuna. Ensipäivänkuoreen nosti hänen ehkä tärkeimmän ajatuksensa, jonka hän esitti Nobel-puheessaan: ’Rauha on tahdon asia’”, kertoo merkin suunnitellut Timo Berry Iltasanomille.

Helsingin pääpostissa vietetään merkin ensipäivätapahtumaa 15. joulukuuta.

IS: Posti julkaisee postimerkin Martti Ahtisaaren kunniaksi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*