IS: Lakimuutoksen myötä vesimittarit asuntoon – maksat siitä mitä kulutat

Eduskunta hyväksyi viime viikolla vesikustannusten jakamista sääntelevän lakimuutoksen, kertoo Iltasanomat. Tulevaisuudessa taloyhtiö ei saa enää päättää, millä perusteella vesimaksuja peritään. Jatkossa maksun suuruuden määräävät taloyhtiöihin asennettavat, asuntokohtaiset vesimittarit.

Kiinteistöliiton laskemien esimerkkien mukaan nelihenkisen perheen vesimaksu saattaa nousta keskiarvosta reilulla kolmellakymmenellä eurolla kuukaudessa. Säästeliäästi vettä käyttävän, samankokoisen perheen lasku voi puolestaan tippua yli kaksikymmentä euroa.

”Kysymys on siitä, että maksat, paljonko käytät”, sanoo kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy Iltasanomille.

Kulutukseen perustuva laskutus on jo käytössä useissa taloyhtiöissä, mutta vanhemmissa harvemmin. Lain voimaantulon jälkeen haetun putkiremonttiluvan myötä siirtyy kyseinen taloyhtiö samalla mittariperusteiseen maksuun.  

Asuntokohtaisia vesimittareita on ollut velvoite asentaa jo aiemmin, mutta laki ei ole kuitenkaan velvoittanut käyttämään niiden lukemia kustannusten jaossa.

Lähde:

Iltasanomat: Uusi laki voi joko pompauttaa tai romauttaa vesilaskun – näin hinta määräytyy esimerkki­laskelmassa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*