IS: Kolme neljästä kotihoitajasta harkinnut alan vaihtoa – työntekijäpula uhkaa alaa

Kotihoitajat joutuvat tinkimään asiakkaan luona vietetystä ajasta ja jättämään työehtosopimuksessa mainitut tauot pitämättä. Kuva: Pixabay.

Ilta-Sanomat uutisoi Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superin kyselyssä selvinneestä kotihoidon työntekijöihin tulevaisuudessa kohdistuvasta pulasta. Jopa kolme neljästä työntekijästä on harkinnut alan vaihtoa, jos alan työolosuhteita ei saada parannettua merkittävästi.

Kyselyyn vastanneet kotihoitajat kertovat, että hoitoon ohjataan liian huonokuntoisia asiakkaita, ja asiakaskäyntien välille siirtymiseen varataan liian vähän aikaa. Tämä pakottaa hoitajat tinkimään asiakkaan luona vietetystä ajasta ja jättämään työehtosopimuksessa mainitut tauot pitämättä. Työnantajat eivät hoitajien mukaan noudata lakia, joka takaisi laadukkaan kotihoidon jokaiselle asiakkaalle.

Superin kehittämisyksikön asiantuntija Sari Erkkilä muistuttaa Ilta-Sanomille, että tilanteen jatkuessa tällaisena kotihoidossa ei välttämättä ole pian yhtään työntekijää. ”Mikäli tähän ei satsata taloudellisesti, ei ongelmaan saada ratkaisua”, Erkkilä toteaa.

Lähde:

Ilta-Sanomat: Kotihoitoa uhkaa pula työntekijöistä – kolme neljästä harkinnut alan vaihtoa: ”Eihän työntekijämäärä riitä millään”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*