IL: Kiusatun esikoululaisen eno uhkasi surmata rehtorin – tuomittiin sakkoihin

Kiusaamistapauksen käsittely kärjistyi rehtorille osoitettuun tappouhkaukseen. Kuva: Pixabay

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on tuominnut 36-vuotiaan miehen laittomasta uhkauksesta 150 euron sakkoihin, kertoo Iltalehti. ”Tämä ei ole uhkaus vaan lupaus, ja kuoppia kaivetaan kaksi”, mies oli sanonut todistajana kuullun apulaisrehtorin mukaan.

Koulukiusatun lapsen eno ilmaantui syyskuussa 2016 etukäteen ilmoittamatta joensuulaiselle koululle sisarensa, eli lapsen äidin, ja toisen miehen seurassa. Enon ja lapsen äidin mukaan koulu ei ollut tehnyt riittävästi juuri esikoulun aloittaneen lapsen kiusaamisen estämiseksi.

Kiusaamisasiaa siirryttiin selvittelemään koulun pienryhmätilassa. Kiivaan keskustelun päätteeksi eno poistui ryhmätilasta ja uhkasi apulaisrehtorin kuullen tappaa rehtorin, ellei lapsen kiusaaminen lopu.

Eno myönsi oikeudelle, että keskustelusta meni fiksuus, mutta kiisti rehtorin uhkaamisen. Oikeuden mukaan apulaisrehtorin kertomusta ei kuitenkaan pystytty horjuttamaan vastakuulustelulla.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi enon laittomasta uhkauksesta 150 euron sakkoihin. Lisäksi mies joutuu korvaamaan valtiolle todistelukustannuksia 127 euroa. Itä-Suomen hovioikeus ei myönnä enolle jatkokäsittelylupaa.

Lähde:

IL: Eskarilapsen eno ilmaantui joensuulaiselle koululle – sanoi surmaavansa rehtorin, jos lapsen kiusaaminen ei lopu

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*