HS: Suomeen luonnostellaan kuolonuhrikeskusta suuronnettomuuksien ja rikosten varalle

Suomeen on suunnitteilla kuolonuhrikeskus, jota käytettäisiin terrori-iskujen tai suuronnettomuuksien sattuessa. Suomen viranomaiset ovat pohtineet keskuksen järjestämistä jo muutaman vuoden ajan. Toistaiseksi hankkeelle ei ole selkeää suunnitelmaa.

Kuolonuhrikeskuksia muodostettaisiin muun muassa yliopillisten sairaaloiden yhteyteen, jos Suomessa sattuisi jokin kymmeniä tai satoja henkiä vaativa rikos tai onnettomuus.

Asiasta on käyty keskustelua sosiaali- ja terveystoimen poikkeusolojen neuvottelukunnassa. Neuvottelukunta on käyttänyt esimerkkinä Estonian turmaa, jossa menehtyi 850 ihmistä.

Poliisiylitarkastaja Timo Kerttula sisäministeriöstä kertoo, että keskuksen toiminta vaatisi monien viranomaistahojen yhteistyötä.  

”Kun tulee yksi tai muutama kuolonuhri, uhreihin liittyvä logistiikka on helppoa, mutta haasteet tulevat isommissa tapauksissa. Niissä on kehittämistarpeita”, Kerttula kertoo Helsingin Sanomille.

Lähde: Suomeen kaavaillaan kuolon­uhri­keskusta, jolla varaudutaan terrori-iskun tai onnettomuuden uhreihin – ”Tässä ei ole kyse pelottelusta”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*