HS: Iittala-näyttely avautuu ensi vuoden puolella

Iittala-Kaleidoskooppi näyttelyssä on esillä useita eri teemaisia Iittala-kokoelmia, joita vuosien saatossa on luotu.

Helsingin Designmuseossa avataan 26. maaliskuuta 2021 Iittala-Kaleidoskooppi näyttely, jonka tarkoituksena on juhlistaa 140-vuotiasta Iittalaa. Helsingin sanomissa kerrotaan, että näyttelyn suunnittelee arkkitehti Florencia Colombo, ja sen teollisena tuottajana toimii Ville Kokkonen. Näyttelyyn sisältyy kaksi pääteemaa.

Helsingin Sanomien jutussa kerrotaan nimen Iittala-Kaleidoskooppi tulevan siitä, että näyttelyä tullaan tarkastelemaan monesta kulmasta peilaten sitä niin suomalaisen kuin kansainvälisen muotoilun historiaan. Tämä onkin toinen näyttelyn pääteemoista. Toinen pääteema näyttelyllä on ”Luonnosta kulttuuriin” -teema. Tämän teeman tarkoituksena on ilmentää Iittalan tuotteiden kehityskaarta raaka-aineista aina lopullisiin tuotteisiin, ja jopa tuotteiden viimeiseen, sosiaaliseen ulottuvuuteen.

Materiaaleina käytetään yli 10 000 Iittala-kokoelmien esineitä sekä laajasti arkisto- ja kuvamateriaaleja. Designmuseon sivuilla kerrotaan, että näyttely jatkuu maaliskuusta aina syyskuun 19. päivään saakka.

Lähteet:

Helsingin Sanomat: Designmuseo juhlii ensi keväänä isosti 140 vuotta täyttävää Iittalaa

Designmuseon sivut: Iittala-Kaleidoskooppi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*