Ensimmäinen Oulu Boxing Day iskettiin menestyksekkäästi lauantaina 18.3. Maikkulan monitoimitalolla

Kuvassa vasemmalla Oulun Tarmon nuori lupaus Werapat Jorapai. Kuva: Teemu Parviainen

Oulun Nyrkkeilyseura ja Oulun Tarmo yhdistivät voimansa järjestämällä ensimmäiset yhteiset nyrkkeilyn salikisat Oulussa. Päivän aikana nähtiin jopa kaksikymmentä toinen toistaan vauhdikkaampaa ottelua, jotka eivät jättäneet salin täydeltä kisoja seuraamaan tullutta katsomoa kylmäksi. Osallistujia oli tullut paikalle ympäri Suomen, minkä lisäksi ottelijoita oli saapunut myös länsinaapurimme Ruotsin Bodenista.

Päivän ensimmäisistä juniorisarjojen otteluista lähtien kävi selväksi, ettei kukaan Oulu Boxing Day:n osallistujista tullut paikalle peruuttelemaan vaan jokainen heistä nousi kehään tosimielellä.

A-pojissa Ruotsalaisseura IF Bådenin Mehdi Afsharipourin kulma-avustaja heitti pyyhkeen kehään luovutuksen merkiksi tuomarin laskettua toisessa erässä jo toiseen kertaan lukua, Oulun Tarmon lupaavan juniorin Werapat Jorapain kovan painostuksen tuloksena.

Kourula kuittasi makean päänahan

Ennakolta mielenkiintoisin ottelu nähtiin miesten alle 92-kiloisten sarjassa kemiläisen Karihaaran Tenhon riveissä ottelevan Lasse Kourulan ja Varkauden Voimailuseuraa edustavan Kalle Mikkosen kesken.

Välillä Oulun Tarmossakin iskeneen kemiläisen ottelun aikana viljelemät vartaloiskut pehmittivät varkauden miehen niin, että kolmannen erän viimeinen minuutti oli Mikkoselle lähes pelkkää selviytymistaistelua.

Vuoden 2020 alle 86-kiloisten Suomen mestarin Kourulan ja varkautelaisen viime vuoden alle 86-kiloisten SM-hopeamitalistin kaksi aiempaa kohtaamista aikuisten sarjassa ovat menneet Mikkosen eduksi. Lauantaina Kourulan voiton takana oli onnistunut taktiikka.

”Matsi meni niin kuin olin etukäteen suunnitellut. Olin aktiivinen, tein aloitteita ja otin kaverilta tilan pois. Siinä oli tavallaan helppo olla. Olen tyytyväinen ottelemiseeni, se meni niin kuin piti”, Kourula analysoi.

Kemin Lasse Kourula tuuletti onnistuneen taktiikan tuomaa voittoa tyytyväisenä. Kuva: Teemu Parviainen

Myllymäki kukisti tutun vastustajan

Viime joulukuussa naisten alle 52-kiloisten sarjan SM-hopeaa saavuttanut Oulun Nyrkkeilyseuran Laura Myllymäki on tehnyt kuluneena keväänä paluun alle 48-kiloisten sarjaan. Kaksi viikkoa sitten TUL-turnauksen pronssia Tampereella ottanut oululainen kohtasi päivän seitsemännessä ottelussa Raahen Nyrkkeilijöiden Riikka Väärälän.

Myllymäki napsi tarkasti pisteitä hyvillä vastalyönneillä kovakuntoisen ja kovaa eteenpäin tulevan Väärälän painostuksesta huolimatta. Kuriositeettina mainittakoon, että kyseinen kohtaaminen oli kaksikon välillä jo kahdestoista ja Myllymäki on voittanut niistä jokaisen.

”Otteleminen tuntui hyvältä ja kevyeltä. Maltoin rakentaa omaa matsia ottelemalla tilanne- ja erävoitoista. Rentous vain lisääntyi ottelun edetessä”, Myllymäki kommentoi.

Päivän aikana nähtiin myös useita tiukkoja paikalliskamppailuita

Thainyrkkeilytaustaakin omaava Kiimingin Nyrkkeilykerhon väreissä ja oikealta kädeltä otteleva Roope Wekström kohtasi paikallisottelussa Oulun Nyrkkeilyseuran vasurin, Miska Ylimäen. Kolmanteen erään lähdettiin Wekströmin hienoisessa pistejohdossa, eikä Ylimäen loppukiri aivan riittänyt voittoon arvostelutuomareiden papereissa Wekströmille suoritetusta luvunlaskusta huolimatta. Kiihkeätempoinen ottelu päättyi Wekströmin 2-1 -voittoon hajaäänituomiolla.

Ottelun tauottua kumpaakin kilpakumppania hymyilytti kovasta kamppailusta huolimatta. (vas. Miska Ylimäki ONS oik. Roope Wekström KiNK) Kuva: Teemu Parviainen

Yhteistyölle luvassa jatkoa

Suunnitelmat ensimmäisistä yhteisistä kisoista tehtiin perinteisen pohjoisen alueen nyrkkeilyleirin yhteydessä Vuokatissa viime vuoden elokuussa. Onnistuneesti järjestettyjen kisojen jälkeen on helppoa puhua jo tulevasta.

”Eivät jää viimeiseksi. Syksyksi on jo varattuna kalenterista vastaavanlainen tapahtuma”, toteaa Oulun Tarmon päävalmentaja Ilkka Timonen.

Ympäri Pohjois-Suomea saapuneiden kilpailijoiden lisäksi osallistujia oli tullut paikalle kauempaakin, muun muassa Tampereelta, Vaasasta ja Varkaudesta sekä länsinaapuristamme Ruotsista. Otteluita käytiin yhteensä kaksikymmentä kaikki sarjat mukaan lukien.

”Veikkaisin, että tulevat kisat käydään näissä samoissa tiloissa. Tietysti voisi olla parempi, jos kisat järjestettäisiin jossain hieman isommassa salissa mutta tässä oli hyvä ilmapiiri. Kun on katsojamäärään nähden pikkuisen liian pieni sali, niin se tunnelma tahtoo kohota ja se taas näkyi tuolla kehässä, että ottelijat antoivat kaikkensa, kun mökä kuului ympäriltä”, Timonen myhäilee.

Ilkka Timonen seuraamassa valmennettavansa otteita Oulu Boxing Day-tapahtumassa. Kuva: Teemu Parviainen

Seurojen yhteistyön tarkoituksena on saada jälleen aikaan perinne, että Oulussa järjestettäisiin kahdet nyrkkeilykisat vuodessa niin sanotusti matalan kynnyksen periaatteella, joihin ensikertalaisetkin voivat hyvin osallistua.

”Oulun Nyrkkeilyseuran vetäjän Kallen kanssa päätettiin, että mennään tällaisena pienimuotoisena tämä ensimmäinen kisatapahtuma eikä peritty esimerkiksi mitään osallistumismaksuja. Tämähän näytti onnistuneen ihan tarkoituksenmukaisesti, koska porukkaa tuli ja tuntuu, että kaikki ovat viihtyneet ja olleet tyytyväisiä järjestelyihin”, Timonen päättää.

Oulun Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Kalle Tolonen ohjeistaa erätauolla suojattiaan Laura Myllymäkeä. Kuva: Teemu Parviainen

Myös Oulun Nyrkkeilyseuran päävalmentaja Kalle Tolonen oli tyytyväinen onnistuneeseen kilpailupäivään.

”Pitkästä aikaa kunnon kisat Oulussa!”, huudahti Tolonen.


Kilpailutulokset 18.3.2023, Maikkula

1. D39 Sebastian Chiu KeI – Alvar Hedman WBC 2-1
2. B60 Miika Tiikkaja RBC – Jeremias Krokvik ONS 2-0
3. C39 Rasmus Luoma KarTe – Kasper Marttala RoRe 3-0
4. TC50 Inka Lohi OuTa – Aada Pierard KiNK 3-0
5. C70 Michele Cirami RBC – Ekoevi Tomety KiNK 3-0
6. B66 Eeli Hyvärinen KajKu – Niilas Niemi YRe 3-0
7. N48 Laura Myllymäki ONS – Riikka Väärälä RaNy 3-0
8. C45 Jasu Vaaraniemi KeI – Oliver Wiklund WBC 3-0
9. B75 Elias Lähde RBC – Tuomas Kangas RaNy 3-0
10. M92 Lasse Kourula KarTe – Kalle Mikkonen VVS 3-0
11. C+75 Elias Rytkönen KarTe – Pauli Lampiaho KeI 3-0
12. B54 Niklas Penttilä KiNK – Roope Vähkyrä ONS 3-0
13. C57 Jonne Tahvanainen RoRe – Roni Joutsijärvi KarTe 3-0
14. D70 Jonne Pulkkinen KarTe – Eetu Hankimäki YRe 3-0
15. B63 Sabawoon Babakarhail LaLu –  Rune Forsman OuTa 3-0
16. A60 Werapat Jorapai OuTa – Mehdi Afsharipour I 19 IF ABD 2r
17. M60 Sediq Takani KarTe – Aapo Tauriainen IUV ABD
18. A67 Hussain Mohamadi I 19 IF – Konsta Junttila KajKu RSC r3
19. M75 Roope Wekström KiNK – Miska Ylimäki ONS 2-1
20. M+92 Tuomas Arffman KemPy – Antti Yliniemi KarTe 3-0

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*