Elina Gustafsson ripustaa nyrkkeilyhansikkaat naulaan

Elinga Gustafsson ripustaa nyrkkeilyhanskansa naulaan. Kuvituskuva. Kuva: Pixabay.
Elinga Gustafsson ripustaa nyrkkeilyhanskansa naulaan. Kuvituskuva. Kuva: Pixabay.

Euroopan mestari, MM-pronssimitalisti, kaksinkertainen Pohjoismaiden mestari sekä moninkertainen Suomen mestari Elina Gustafsson päättää ansiokkaan nyrkkeilyuransa.

Gustafsson kertoi lopettamispäätöksestään keskiviikkona julkaistussa Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Ilmoitus oli yllätys, sillä Gustafsson on aiemmin kertonut hamuavansa paikkaa Tokion olympialaisista ja jahtaavansa siellä menestystä.

Suomen nyrkkeilyliiton lajipäällikkö Pekka Mäki oli harmissaan ja yllättynyt Gustafssonin päätöksestä.

“Olihan se yllättävä päätös. Harmi, että näin lähellä olympialaisia, joissa menestys olisi ollut täysin realistista, tultiin tien päähän. Urheilija kuitenkin päättää ja sitä päätöstä kunnioitetaan”

“Toivotamme Ellulle kaikkea hyvää huippu-urheilun jälkeiseen elämään. Hän on vihjaillut, että pysyy lajissa mukana”, puhelimitse tavoitettu Mäki totesi.

Gustafsson on kärsinyt urallaan useita loukkaantumisia. Hän ei kyennyt puolustamaan EM-vyötään vuonna 2019 kyynärpääleikkauksen takia.

Viimeinen sinetti lopettamispäätökselle tuli muutama viikko sitten, kun välilevynpullistuma kipeytyi.

“Se pisti minut katsomaan tosi rehellisesti totuutta silmiin ja oli piste iin päälle”, Gustafsson totesi IL-TV:n lähetyksessä.

Lähteet:

Yle: Nyrkkeilyn Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti Elina Gustafsson lopettaa uransa

IL: Nyrkkeilijä Elina Gustafssonilta, 28, yllätyspommi – lopettaa uransa

IL: Elina Gustafssonin terveys meni olympiaunelman edelle: ”Nyrkkeily ei ole niin arvokasta, että menetän kyvyn liikkua”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*