Elena johtaa ihmisiä – kova pankkiala murroksessa

Elena Nissinen hakee vastapainoa pankkimaailmalle luonnosta (Kuva: Pixabay)

Luontoa rakastava Elena Nissinen, 39, työskentelee Nordealla tiimivetäjänä kahdelletoista myyntitykille, jotka tekevät proaktiivista myyntiä. Nissinen luotsaa porukkaansa ihmisläheisellä johtajuudellaan. 

Pankki vei mennessään

Nissinen on koulutukseltaan liiketalouden tradenomi. Hän teki syventävän harjoittelun opiskeluaikanaan Savonlinnan Osuuspankissa, jossa hän pääsi tutustumaan pankin eri työtehtäviin. Tämän jälkeen tie vei vuosiksi muihin hommiin.

”Pankki on hyvä, vakaa työnantaja ja antaa mahdollisuuden edetä”, Nissinen toteaa.

Hän palasi pankkiin töihin, mutta teki vielä pienen mutkan media-alan työtehtävissä. Lopulta pankkimaailma vei voiton.

Naisjohtajaksi piinkovalla alalla

”Naisjohtajana pitää sanoa, että on menty paljon eteen päin siinä, miten naisia kohdellaan tasa-arvoisesti. Piinkova ala on murroksessa, ja ihmisiä ja tunteita johdetaan enemmän”, Nissinen pohtii. 

Hän itse aloitti Nordealla asiakaspalvelutehtävissä. Aikaansaava Nissinen oli pian jo perehdyttämässä uusia työntekijöitä, ja neljän vuoden päästä hän toimi valmennusasiantuntijana. Muutaman vuoden jälkeen hänestä tuli tiimivetäjä, jona hän on toiminut kaksi vuotta.

”Kun on tehnyt hommansa hyvin ja laittanut nokkaansa joka projektiin, on mahdollisuuksia etenemiselle avautunut.”

Paikallisuudella on hänen mukaansa haasteensa oman työuransa kehittämiselle, ja hän mainitseekin Helsingissä olevan paremmat etenemismahdollisuudet kuin Oulussa. Oman urakehityksen Nissinen näkee olevan kehittämistehtävissä asiakasprosessien parissa sekä riskienhallinnan puolella.

”Nordea tarjoaa laajat koulutukset kaikkiin työtehtäviin, ja Nordean esimieskoulutusta arvostavat myös muut työnantajat todella korkealle”, hän sanoo.

Luonto ja perhe pitää Oulussa

Elena Nissinen ei näe itseään muuttamassa työn perässä. Oululaistunut nainen ”tykkää asua Oulussa luonnon keskellä”. Hän hakee vastapainoa työlleen perheestään, luonnosta sekä rauhallisista harrastuksista. Kolmen lapsen äiti aloitti golfin tänä kesänä, ja hän myös joogaa ja pitää huolen itsestään.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*