CNN Business: Intia otti robottiteknologian käyttöön koronan vastaisessa taistelussa.

Kuva: Pexels

Intiassa, jossa on mitattu tällä hetkellä maailman toiseksi korkeimmat koronaluvut, on otettu käyttöön erityiset koronarobotit.

Kourallinen intialaissairaaloita aloitti robottien käytön parantaakseen koronapotilaiden yhteydenpitoa läheisiinsä. Robotit avustavat myös terveydenhuoltohenkilöstöä pandemian etulinjassa.

Bangaloren kaupungissa tukikohtaansa pitävä Invento Robotics on suunnitellut kolme robottia erilaisiin tehtäviin. Robotit huolehtivat muun muassa pintojen desinfioinnista ja vastaavat potilaiden esittämiin kysymyksiin. Robotit mahdollistavat myös videokonsultaatiot lääkärien kanssa.

Suosituimmaksi robottimalliksi on noussut Mitra, joka tarkoittaa ystävää hindin kielellä. Sen valmistushinta on noin 10 000 dollaria. Uutta kasvojentunnistusteknologiaa käyttävä Mitra kykenee palauttamaan mieleen niiden potilaiden nimet ja kasvot, joiden kanssa se on ollut aiemmin tekemisissä.

Invento Roboticsin toimitusjohtaja Balaji Viswanathan kertoo kuinka ihmistä muistuttava robotti muodostaa siteen potilaisiin ja saavuttaa heidän luottamuksensa.

”Voi kuulostaa ironiselta mutta me käytämme robotteja tuomaan ihmisyyden takaisin sairaaloihin.”

Lähde:

CNN BUSINESS: Robots are joining the fight against coronavirus in India

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*