Alkuvaikeuksia kentällä ja sen ulkopuolella – evakossa pelaava Catz hävisi FoA:lle selvin lukemin

Vaikeaa alkukautta pelaava Lappeenrannan Catz taipui kotiottelussaan naisten Korisliigan kärkiseuroihin lukeutuvalle Forssan Alulle 65—81-lukemin.

Taru Tuukkasen tähdittämä Forssan Alku karkasi jo ottelun alussa seitsemän pisteen johtoon eikä Catz päässyt missään vaiheessa viittä pistettä lähemmäksi. Muita pelaajia päätä pidempi maajoukkuenainen teki ottelussa yhteensä 21 pistettä ja poimi lisäksi kahdeksan levypalloa.

Jos oli kotijoukkueella käynnistymisvaikeuksia, samaa voidaan sanoa myös Sammonlahden palloiluhallissa pelatun ottelun järjestäjistä. Ennen kamppailun alkua kuuluttaja pahoitteli äänentoistolaitteiden toimimattomuutta. Ottelun jälkeen Catzin päävalmentaja Mika Haakana puolestaan totesi, etteivät laitteet ole toimineet koko kauden aikana.

”On käsittämätöntä, että me valmistaudumme koko viikon otteluun jopa viisi tuntia päivässä, eivätkä kaksi tuntia ennen ottelua paikalle saapuneet kaupungin työntekijät saa laitteita toimimaan.”

Mikäli kissalauma elätteli jonkinlaisia takaa-ajohaaveita ottelussa, ne kaatuivat viimeistään päätösjakson alussa, jolloin Catzin pelintekijä Jennifer Day teki viidennen henkilökohtaisen virheensä ja joutui sivuun ottelusta.

Uutuuden karheutta

Dayn ohella kotijoukkueen parhaimmistoon kuului toinen yhdysvaltalainen, takamies Jordan Jones, joka pussitti 16 pistettä ja poimi kaksi levypalloa.

”Vastassa oli yksi liigan parhaista joukkueista. Mitä meihin tulee, joukkueessamme on paljon uusia pelaajia, ja opettelemme vielä pelaamaan yhdessä. En voi olla kovin tyytyväinen omaan peliini, koska emme voittaneet, mutta sekin varmasti paranee joukkueen mukana”, Jones analysoi.

Pelaajien runsaan vaihtuvuuden lisäksi myös kotiotteluiden pelipaikka on ollut alkukaudella vieras ja musiikiton. Tuttuun ja turvalliseen urheilutaloon Catz pääsee palaamaan joulukuussa remontin valmistuttua. Kenties joukkueen pelaaminen paranee olosuhteiden rinnalla, ja Catzin 13 vuoden mitaliputkelle saadaan keväällä jatkoa. Tähän ainakin Jonesilla on kova luotto.

”Pystyimme nyt pelaamaan hyvin 30 minuuttia. Kun pystymme pelaamaan samalla tasolla täydet 40 minuuttia, tulemme voittamaan paljon useammin.”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*