Joulu saapuu jokaiselle – myös lemmikeille

Joulu näkyy myös oululaisessa lemmikkitarvikeliikkeessä. Kuva: Saana Tuisku

Joutsensillan Musti ja Mirri on juuri avannut ovensa uuteen päivään. Aamupäivä lemmikkitarvikeliikkeessä on rauhallinen ja hyllyköiden välissä muutamat asiakkaat etsivät lemmikeille viemisiä.

Tunnelma liikkeessä on jouluinen. Heti ovensuussa vastassa on pöytätaso, jolle on nostettu esille joulutuotteita lemmikeille. Pöydällä on muun muassa erilaisiin joulukuoseihin pakattuja herkkuja koirille. Hyllyköihin ja kattoon on ripustettu joulukoristeita, ja toisella puolen liikettä on joulukuusi, jonka alla on lahjapaketteja.

Kassalta tervehtii hyväntuulisesti Emma Pelkonen, joka työskentelee Mustissa ja Mirrissä myyjänä. Hän kertoo, että joulu on merkittävä juhla sekä ihmisille että lemmikeille ja se näkyy heidän myymälässään.

Huomaan, että liikkeessä on joulukalenteri ja jouluinen valokuvauspiste koirille. Pelkonen kertoo, että jouluun valmistaudutaan heidän liikkeessään monin tavoin.

”Meillä löytyy täältä esimerkiksi joulukalenteri, jossa on joka päivälle vaihtuva tarjous. Lisäksi on joulupuukeräys löytökissoille, joka toimii siten, että täällä liikkeessä voi joulukuusen alle ostaa lahjan, joka lahjoitetaan sitten löytökissoille.”

Myymälässä on mahdollisuus napata joulukuvat lemmikistä. Kuva: Saana Tuisku

Lemmikkien jouluun panostaminen kasvussa

Joulua vietetään nykyään paljon lemmikkien kanssa. Mustissa ja Mirrissä on paljon erilaisia lahjavaihtoehtoja lemmikeille jouluisista leluista aina joulukuosisiin lemmikkien asusteisiin.

”Koen, että joka vuosi ihmiset panostavat enenevissä määrin lemmikkien jouluun. Joulun alla sekä herkkuja että ihan lemmikkien varusteita myydään meillä paljon.”

”Nykyään on tapana ostaa joululahjoja oman lemmikin lisäksi ystävien sekä sukulaisten lemmikeille. Lemmikeille ostetaan myös enemmän varusteita näin joulun alla, sillä jouluna on hyvä syy ostaa uusia asioita lahjaksi, vaikka lemmikki itse ei lahjojen ideaa ymmärtäisikään.”

Erilaisia lahjoja erilaisille lemmikeille

Ulla Rinne on tullut liikkeeseen katsomaan Hertta-koiralle takkia. Hertta on 11-vuotias cockerspanieli ja ollut sekä metsästys- että näyttelykäytössä. Hertta ei ole Rinteen oma, vaan hänen poikansa koira. Silti hänelle on tärkeää, että Hertta saa viettää kotijoulua perheen kanssa.

”On aina ollut tapana ostaa Hertalle herkkuja pakettiin. Hän tykkää myös palloista ja noutamisesta, mutta yleensä se on syötävää, mitä paketista Hertalle löytyy”, Rinne kertoo.

Leluja löytyy niin pienille kuin isoillekin koirille. Kuva: Saana Tuisku

Hertta-koira osaa avata omat pakettinsa. Rinteelle on tärkeää, että myös lemmikit saavat viettää joulua perheen kanssa. Lahjat Hertalle ovat usein ruokaa. On tärkeää, että jokainen saa oman paketin.

Liikkeessä vierailevalle koira-asiakkaalle löytyi sopivat valjaat ulkoiluun, jollekin toiselle lemmikille uusi peti ja herkkuja. Joulun aika on siis yhtä juhlaa sekä meille ihmisille että lemmikeille.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*