Rentoa yhdessäoloa taiteen parissa

Pöydän täydeltä taidetarvikkeita Tapiirissa. Kuva: Saana Tuisku

Tapiiri on pari vuotta sitten alkunsa saanut Oulun korkeakoulujen taidepiiri, joka on suunnattu taiteita harrastaville korkeakouluopiskelijoille. Keskiviikko iltapäivänä osallistujia saapuu pikkuhiljaa tapahtumapaikalle ja pöydät alkavat täyttyä monenlaisista taidetarvikkeista.

Puheenjohtajana toimiva Elina Lukkarinen kertoo Tapiirin synnystä, että yhdistys sai alkunsa yliopistossa opiskelevien aloitteesta.

”Opiskelijat harmittelivat sosiaalisessa mediassa, kun yliopistolta ei löydy mitään varsinaisesti taiteeseen liittyvää harrasteryhmää. Siitä siirryttiin keskustelemaan pikaviestipalveluihin ja sovittiin ensimmäinen tapaaminen tänne yliopistolle”, kertoo Lukkarinen.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen opiskelijat alkoivat kokoontua yliopistolle useammin. Tapiirista tuli rekisteröity yhdistys vuoden 2018 alussa.

Monenlaista tapaamista

Lukkarinen kertoo, että kaikki ovat tervetulleita taidepiiriin.

”Omat välineet vain mukaan.”

Tapaamisten lisäksi Tapiiri järjestää käyntejä esimerkiksi museoihin ja näyttelyihin. Ohjelmassa on myös kertaalleen ollut elävän mallin piirtämistä.

”Järjestämme monenlaista yhdessäoloa. Seuraavaksi menemme Oulun Sarjakuvafestivaaleille. Meillä on myös ihan yleisiä hengailutapahtumia.”

Taidetta avoimessa porukassa

Taidepiirin kokoontuessa keskustelua syntyy muun muassa opiskelusta, vapaa-ajasta ja harrastuksista. Puheenaiheet vaihtuvat tiuhaan, ja jokaisella on mahdollisuus osallistua.

”Meillä on täällä todella mukava ja vastaanottava ilmapiiri. Myös jokainen ammattikorkeakoulun opiskelija on tervetullut”, kertoo Lukkarinen.

”Itse käyn täällä piirtämässä, sillä on paljon mukavampaa piirtää porukalla, kuin yksin kotona. Lisäksi täällä on helppo tutustua uusiin ihmisiin”, Lukkarinen jatkaa.

Biologiaa opiskeleva Katariina Heikkinen yrittää osallistua taidepiirin joka keskiviikko. Siellä hänellä on tapana piirtää ja jutella kavereidensa kanssa.

”Tämä sijoittuu mukavasti keskelle viikkoa, eikä yliopistolla oikein ole vastaavanlaisia kokoontumisia. Olen oppinut täällä uutta taiteesta ja saanut kavereita”, Heikkinen sanoo.

Suomen kielen ja arkeologian opiskelija Maria Södö hakee taidepiirin kautta irtiottoa arjesta. Hän on käynyt tapaamisissa vasta pari kertaa mutta on kokenut ilmapiirin mukavaksi.

”Saan täällä hyvän syyn laittaa aivot narikkaan, kun ei tarvitse miettiä opiskelujuttuja laisinkaan”, Södö kertoo.

Kuva: Saana Tuisku

Akvarelleista kangaspuihin

Taidepiirin kokoontumisiin on tervetullut kuka vain taiteen ystävä.

”Meillä ei ole mitään vaatimuksia taitotasossa, taidemuodossa tai opiskelualassa. Porukkaa on täällä laidasta laitaan eri aloilta, ja meillä on monta eri linjaa taiteen suhteen. Taidepiiri ei rajoitu vain kuvataiteisiin, vaan tänne voi tulla vaikka virkkaamaan. Kerran eräällä osallistujalla oli jopa kangaspuut mukana”, Lukkarinen kertoo.

Tapaamisissa käy opiskelijoita sekä yliopistosta että ammattikorkeakoulusta. Osallistujien joukossa on myös jo opintonsa päättäneitä.

”On käynyt niinkin, että joku saattaa kävellä paikalle miettien, että mitä teemme. Kerromme taidepiiristä, ja joskus ohikulkija on siitä sitten liittynyt seuraamme”, päättää Lukkarinen.

Taidepiiri kokoontuu Oulun yliopistolla keskiviikkoisin kello 16 alkaen Cafe Hubin tiloissa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*