Squid Game: The Challenge on täynnä draamaa ja kuumottavia valintoja – Palkintona on suurin potti koko tosi-tv-historiassa

Kuva: Pete Dadds/Netflix

Netflix julkaisi syksyllä 2023 uuden tosi-tv-ohjelman, joka pohjautuu suurta suosiota keränneeseen Squid Game -sarjaan. Ohjelmassa 456 osallistujaa kilpailee 4,56 miljoonan dollarin potista erilaisissa lasten peleissä. Euroissa summa on noin 4,1 miljoonaa, mikä tekee siitä suurimman tosi-tv-historiassa.

Squid Game: The Challenge oli Netflixin katsotuin tv-sarja Suomessa viikolla 47. Se on yltänyt nopeasti julkaisunsa jälkeen 10 katsotuimman sarjan joukkoon jopa 93 eri maassa. Jaksoja on julkaistu tähän mennessä yhdeksän, ja finaali tulee katsottavaksi 6.12.2023.

Toisin kuin fiktiivisessä sarjassa, tosielämän Squid Gamessa kukaan kilpailijoista ei kuole. Tehtävissä epäonnistuneet osallistujat eliminoidaan räjähtävän mustepaketin avulla laukausäänen saattelemana. Sarjasta tutut verryttelypuvut, kilpailijanumerot sekä katosta roikkuva jättimäinen säästöpossu tuovat kuitenkin todenmukaista tuntua alkuperäissarjan faneille. Peliin on tuotu lisämaustetta erilaisilla testeillä oikeiden haasteiden välissä.

Juuri nämä testit tuovat kilpailuun tosi-tv:lle tunnuksenomaista draamaa. Erilaisia ryhmiä ja liittoja muodostuu kilpailun edetessä, ja pelaajat voivat taktikoida toisiaan vastaan eliminoimalla kilpailijoita, jotka kokevat uhkana. Myös isommissa peleissä taktikointi on mahdollista. Kilpailijoita putoaa matkasta nopealla tahdilla, ja jokaisella valinnalla on seurauksia: kuka saa jatkaa taistelua elämää mullistavasta rahasummasta? Yllättävät juonenkäänteet koukuttavat katsomaan jakson toisensa perään.

Nyt pyörivän kauden jaksot on kuvattu Iso-Britanniassa. The Challengen tuotantoyhtiön suunnitelmana on kuitenkin tuoda tosi-tv-formaatti myös muihin maihin, jos ensimmäinen kausi menestyy hyvin.

Vaikka tosi-tv ei olisi sinun juttusi, on Netflixillä tarjota ilouutisia Squid Game -faneille: alkuperäissarjaan on tekeillä toinen tuotantokausi. Tarkkaa julkaisupäivää ei vielä ole tiedossa, mutta odotettavissa on tuttuja kasvoja ja varmasti jännittäviä hetkiä tv:n ääressä.

Kuva: Pete Dadds/Netflix

Lähteet:

Netflix: Global top 10

Netflix Tudum: Zip Up Your Tracksuits Because ‘Squid Game: The Challenge’ Is Here

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*