Oulun seudulta etsitään avustajia ja näyttelijöitä tuleviin tuotantoihin

Pohjois-Pohjanmaalla suunnitteilla oleviin elokuva-, mainos-, ja tv-tuotantoihin haetaan avustajia ja näyttelijöitä. Pohjois-Suomen elokuvakomissio järjestää casting-tilaisuuden Oulussa tulevana lauantaina 7.11.”Ouluun on nyt suunnitteilla kolme pitkää elokuvaa ja koko Pohjois-Pohjanmaalle kuusi pitkää elokuvaa, pitkä dokumentti sekä pienempiä tv-kuvauksia”, kertoo Anne Laurila Pohjois-Suomen elokuvakomissiosta. ”Kaikista tuotannoista emme pysty vielä puhumaan.” Ensimmäinen tuotanto käynnistyy helmikuussa, ja Laurilan mukaan tavallisesti tällaisen projektin kuvaukset kestävät neljästä kuuteen viikkoa.

Tiedossa olevat projektit ovat sekä kansainvälisiä että kotimaisia, mutta kaikkien pääkuvausympäristönä toimii Oulun seutu. Rekisteriin kerätään hakijoita kansallisuuteen, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Tarjolla on puherooleja, mutta tilaisuudessa haetaan myös näyttelijöitä ja avustajia massakohtauksia varten. Rekisteristä voidaan hälyttää avustajia ja näyttelijöitä päivänkin varotusajalla etenkin mainoskuvauksia varten.

Casting-tilaisuuksia on järjestetty tarpeen mukaan ennenkin, ja esimerkiksi mainostuotantoyhtiöt etsivät säännöllisesti uusia tekijöitä. Anne Laurila kertoo, että Pohjois-Suomeen on nyt odotettavissa niin paljon uusia tuotantoja, että casting-tilaisuuksia järjestetään kevään mittaan varmasti myös Kokkolassa, Kuusamossa ja Kainuussa. Useaan tuotantoon haetaan mukaan nuoria ja lapsia, joten myös alueen kouluja käydään läpi laajemmin.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*