Monimuotokoulutus avaa ovia

Marianne Nivala hallitsee muun muassa henkilökohtaisen valmentajan ammatin. (Kuva: Pixabay)

Liikuntapalveluvastaava Marianne Nivala, 34, työskentelee kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Kiinnostus hyvinvointiin on johdattanut Nivalan organisoimaan Keski-Pohjanmaalaisen Kannuksen kaupungin asukkaiden liikuntaharrastuksia.

Ennen nykyistä pestiään hän toimi uinnninvalvojana kaupungin uimahallilla. Kauas ei ole tarvinnut uuden työn mukana siirtyä, sillä hänen toimistonsa sijaitsee edelleen samaisessa rakennuksessa.

Jo kaksi vuotta nykyisessä työssään viihtynyt Nivala on kouluttautunut monipuoliseksi terveyden ja hyvinvoinnin osaajaksi. Rovaniemellä hän opiskeli liikuntaneuvojaksi, minkä jälkeen hän pätevöityi Kuortaneella urheiluhierojaksi. Seuraavaksi olivat vuorossa personal trainer -kurssi sekä ravintoneuvojan ja liikuntalääketieteen opinnot.

Ajanhallintaa aamusta iltaan

Eivät koulut suinkaan tähän jääneet, sillä yhteisöpedagogin paperit ovat opinnäytetyötä vaille kädessä. Aiheena ”opparissa” on Kannuksen kaupungin tilaama vapaa-ajan palvelutuotanto -kysely.

”Lähes kaikki opinnot olen suorittanut monimuotokoulutuksena töiden ohessa”, kertoo Marianne.

”Haluan tavoittaa liikkumattomia ihmisiä. Työstäni noin puolet on ohjaamista, loput organisoimista, hankkeiden ja ryhmien suunnittelua sekä toteutusta, tilavarauksia ja muita hallinnollisia tehtäviä.”

Ajanhallintaa ja organisoimista tarvitsee Nivala paitsi työssään myös arjessaan. Jokapäiväisiin rutiineihin tuovat oman lisänsä perheen lapset: 3,5-vuotias Nella sekä kolmen kuukauden ikäinen Venni. Kuntosali on saanut vaihtua vaunulenkkeihin, joille osallistuu myös perheen nelijalkainen ystävä Pipsa.

”Kuntosalia on ikävä. Kaipaan kunnon treeniä”, toteaa Nivala lähes kaihoisasti.

Saa nähdä, mihin opinahjoon Marianne seuraavaksi suuntaa. Ehkäpä kuitenkin kuntosalin kautta. 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*