Suosikkikirja Loistava ystäväni saa minisarjan – nostanee kirjan myyntiä


Trailerista päätellen kirjalle on pysytty uskollisena.

Salanimellä Elena Ferrante kirjoittavan italialaiskirjailijan suosittu kirjasarja saa uuden muodon, kun HBO:lla alkaa tänään sen ensimmäiseen osaan perustuva 8-osainen draamasarja.

Trailerista päätellen sarja pysyy hyvin uskollisena alkuperäisteokselle. Mysteerikirjailija on ollut tiiviisti mukana filmatisoinnissa, ja jopa valinnut ohjaajaksi Severio Costanzon. Siitä huolimatta sarjan tekijätkään eivät myönnä tietävänsä Ferranten henkilöllisyyyttä, The National uutisoi.

Omaelämäkerrallinen, mutta salanimellä kirjoitettu Napoli-kirjasarja on myynyt yli 10 miljoonaa kappaletta 40 eri maassa. Sarjan oikeudet puolestaan on myyty yli 50 alueelle.

Neljä kirjaa käsittävä sarja on elämänmakuiseksi luonnehdittu kuvaus 1950-luvun Napolista, sen luokkaeroista ja politiikasta sekä kahden naisen elämänmittaisesta ystävyydestä.

Suomessa teokset roikkuvat äänikirjasovellusten suosituimpien listalla ja esimerkiksi Outi-kirjastoista lähes kaikki kappaleet ovat lainattuina. Fyysisiä kirjoja on myyty 80 000 kappaletta. Reetta Miettinen sarjan suomenkieliseltä kustantajalta WSOY:ltä arvelee, että sarja lisää myyntiä entisestään.

”Yleensä ottaen filmatisointi nostaa myös kirjojen menekkiä, kun tietoisuus teoksesta kasvaa.”

Kirjat ovat innostaneet faneja jopa matkustamaan Italiaan, mistä on ottanut kopin useampi yritys. Napolissa voi nyt ottaa osaa turistikierrokselle, jossa kierretään sarjan keskeisiä tapahtumapaikkoja.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*