Suomalaiset jälkijunassa Euroopassa tekoälyn tuntemuksessa

Suomalaiset tuntevat tekoälyn huonoiten Euroopassa, kertoo Talouselämä viitaten OMD:n tutkimukseen. Vaikka suomalaiset pitävät itseään teknologian kärkimaana, tekoäly on jossain määrin tuttua vain 48 prosentille suomalaisista.

Tekoälyn kärkimaa Euroopassa on Espanja, jossa peräti 87 prosenttia ihmisistä tuntee tekoälyn jossain määrin tutuksi.

Talouselämän mukaan suomalaiset eivät ymmärrä olevansa tekemisissä tekoälyn kanssa, vaikka sitä hyödynnetään älypuhelimissa ja monissa suosituissa palveluissa, kuten esimerkiksi Facebookissa.

Tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista ei koe tarvitsevansa tekoälyä, ja todennäköisimmin suomalaiset kysyisivät siltä epäsopivia kysymyksiä. Suomalaisista suurin osa yrittäisi jujuttaa tekoälyn tarjoamaan alennuksia tai muita palkintoja.

Työ- ja elinkeinoministeriö haluaa nostaa Suomen tekoälyn kärkimaaksi. OMD Finlandin strategiajohtaja Timo Paloheimon mukaan Suomen nousu tekoälyn kärkimaaksi on haastavaa, sillä suurin osa kansasta on jäänyt tiedossa jälkeen.

Talouselämän mukaan myös tekoälyä käyttävien yritysten ja julkisten toimijoiden olisi parannettava viestintäänsä tekoälyn hyödyistä.

Lähde: Talouselämä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*