Postin lakko jatkuu

Lakko vaikuttaa postin jakeluun edelleen koko maassa. Lakot aiheuttavat merkittäviä viivästymiä kaikkiin printtituotteisiin. Maanantaina Oulussa käyty työtaistelu viivästyttää osaltaan lähetysten käsittelyä, mutta sen vaikutus postinkulkuun on vähäinen, Postin yleinen tiedote kertoo.

Tähän asti lähetyksiä on hoidettu ensisijaisesti esimiesten ja lakkoon kuulumattoman henkilöstön voimin. Suuri osa koneellisesti lajiteltavista paketeista on saatu toimitettua asiakkaille aikataulussa. Osa printtituotteiden jakelusta on onnistuttu hoitamaan myös lakkoalueilla.

Tämän hetken arvion mukaan ruuhkien purku voi kestää useita päiviä tai pahimmillaan viikkoja. Viivästystä tapahtuu erityisesti paketeista, joita ei voi lajitella koneellisesti ja joiden käsittelyyn vaaditaan useita käsipareja.

Posti ei voi luvata kaikkien terveyteen ja turvallisuuteen liittyvien lähetysten ajallaan toimittamista, koska työntekijöitä ei ole lakon vuoksi käytettävissä riittävästi. Tunnistettavat lähetykset pyritään toimittamaan palvelulupauksen mukaisesti.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lakot ovat vaikeuttaneet postin kulkua viime viikon torstaista alkaen. Tällä hetkellä lakon loppumisen ajankohdasta ei ole tietoa.

Lue lisää:

Postin tiedote: PAU:n lakot vaikeuttavat postinkulkua koko maassa (24.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*