Pikkujoulukausi käynnistyy Oulussa – takseilla vilkasta viikonloppuisin

Taksit odottivat kyytejä Oulun linja-autoasemalla. Kuva: Heikki Leppänen.

Maanantaiaamu on valjennut Hiirosen kaupunginosassa kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Pakkasta on muutama aste, mutta se ei näytä hidastavan aamun kulkijoita. Hiirosessa sijaitsevan huoltoaseman ovi käy tiheään tahtiin.

Maanantaiaamuna pikkujoulukauden kynnys ei näy taksien kysynnässä lainkaan. Viikonloppuna tilanne oli toinen toteaa sisällä huoltoasemalla aamukahviaan nauttimassa ollut taksiautoilija Tiina Kinnunen.

”Perjantaina ja lauantaina ensimmäistä kertaa auki ollut uusi Teatria on selkeästi vilkastuttanut viikonloppua”, hän lisää.

Yksin Kinnusen ei tarvitse kahviaan nauttia, sillä paikalla on muitakin taksiautoilijoita. Kinnunen ja muut autoilijat ajavat taksia Otaxin väreissä. Taksiyrittäjien aamu on käynnistynyt aikaisin ja nyt on ensimmäisen tauon paikka.

Maanantaiaamusta huolimatta koko porukan äänensävyssä on havaittavissa selkeää innostuneisuutta juuri pikkujoulukauden kynnyksellä. ”Pikkujoulukausi on jo käynnistynyt”, huutaa yksi autoilija taustalta, joka ei halua nimeään julkisuuteen.

Huoltoaseman pihalla sijaitsevalle tolpalle on saapunut niin ikään Otaxin väreissä taksia ajava Ville Planting. Vasta pestyssä Mercedeksessä kyytiä odottava taksiautoilija yhtyy kollegoidensa sanoihin hyvästä viikonlopusta.

”Hyvin siellä on töitä ollut”, toteaa Planting viitaten juuri Teatrian avajaisviikonloppuun.

Kello kymmenen jälkeen Hiirosen huoltoaseman piha on jo tyhjentynyt kokonaan takseista. Aamun kahvitauko on päättynyt ja kuljettajat ovat siirtyneet kaupungin eri tolpille odottamaan uusia kyyditettäviä.

FixuTaxit Otaxien rinnalla

Hiirosesta siirrytään Raksilan linja-autoasemalle, jossa taksien riittävyydessä on toisinaan ollut toivottavaa. Maanantaisena aamupäivänä kalustoa näyttää olevan runsaasti saatavilla. Linja-autoaseman tolpalla päivystävät sulassa sovussa Otaxin ja kesällä taksialan vapautuksen jälkeen katukuvaan ilmestyneen FixuTaxin autoja.

FiksuTaxia Toyota Priuksella ajavan Riston mukaan uusi toimija on otettu hyvin mukaan.

”Vastaanotto on ollut asiakkaiden keskuudessa hyvä”, hän toteaa lyhyesti.

Riston mukaan hommia on riittänyt hyvin ja myös hänen mukaansa edellinen viikonloppu on vilkas.

Kellon lähestyessä yhtätoista, vetää linja-autoaseman tolppa koko ajan tasaisesti. Ihmisiä kulkee kohtuullisen paljon linja-autoaseman ympäristössä ja osa suuntaa radan ali rautatieaseman puolelle. Takseja lähtee kyydeille muutaman minuutin välein. Risto ja muut tolpalla päivystävät taksinkuljettajat jäävät odottamaan seuraavaa kyytiä ja samalla nauttimaan kauniista pakkaspäivästä.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*