Pikkujoulujen juhlinta jo täydessä vauhdissa

Pikkujoulukausi alkaa vuosi vuodelta aikaisemmin. Suurin osaa juhlii pikkujoulua jo marraskuun alussa. Perinteisempien sauna- ja ravintolailtojen rinnalle ovat nousseet nyt myös erilaiset aktiviteetit.

Tanja Ervasti Oulun keilahallilta kertoo, että pikkujoulukausi on nyt kuumimmillaan. Sesonki kestää marraskuun alusta joulukuun puoleenväliin.

”Viikonloput ovat kiireisintä aikaa. Pikkujoulujen juhlinta kestää yleensä koko päivän. Työporukat aloittavat usein päivänsä kokouksella ja siirtyvät sitten ruokailuun ja keilaratojen puolelle”, Ervasti toteaa.

Juhlaporukoiden suuruus vaihtelee 10-60 henkilön välillä. Mitään erikoisempia pikkujoulupaketteja ei Ervastin mukaan myydä, vaan tehdään sitä, mitä asiakkaat toivovat.

”Yleisimmin asiakkaat toivovat kunnon jouluruokaa”, Ervasti selventää.

Yksi uusimmista trendeistä on juhlia pikkujoulua vasta tammikuussa. Näin tekevät yleensä ravintolatyöntekijät ja muut, joille pikkujoulusesonki on kiireistä aikaa. Omat juhlat ehditään juhlia vasta joulun jälkeen.

Fantasiapelit kiinnostavat

Ouluun avattiin viime elokuussa uusi fantasiapeli Exit Oulu. Pelin tarkoitus on löytää pakoreitti huoneesta tunnin sisällä. Vaikka aktiviteetti on niin tuore, suosio on jo kova.

”Todella paljon on tullut varauksia työpaikkojen pikkujouluihin, nytkin on monta päivää varattu täyteen”, kertoo omistaja Petteri Keinänen.

Suosituimmaksi peliksi Keinänen nimeää vankilapaon.

”Yhteen peliin voidaan ottaa noin 20 henkeä. Suuremmat porukat jaetaan ryhmiin. Pikkujoulujen juhlinta aloitetaan meillä, ja tästä siirrytään sitten ravintoloihin. Parin oluen jälkeen tehtävä vaikeutuu jo huomattavasti”, Keinänen naurahtaa.

Topi Valtavaara lasersota Pelibunkkerista kertoo että varauksia tulee aina vain aikaisemmin, osa jo keväällä. Pelibunkkeri on toiminut Oulussa nyt viitisen vuotta.

”Lasersota houkuttelee eniten lapsia ja nuoria, mutta hauskaahan tämä on kaikenikäisille”, Valtavaara toteaa.

Pikkujouluja juhlitaan ahkerasti myös kaveriporukalla. Yleensä kaverukset vain tulevat paikalle sen suurempia varauksia tekemättä, Tanja Ervasti kertoo. Työpaikkojen pikkujoulut vaativat Valtavaaran mukaan enemmän järjestelyjä. Vaikka pikkujoulukausi alkaa aikasin, viime tinkaan jättäjiäkin löytyy aina. Valtavaara kertoo viimeisten varausten tulevan vain viikko ennen joulua.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*