Päivän gallup: Pitääkö kauppojen olla auki joulunpyhinä?

Suomessa vähittäiskaupat ovat saaneet jo pari vuotta päättää itse, miten pitävät ovensa avoinna. Kysyimme oululaisilta, mitä mieltä he ovat myymälöiden aukioloajoista joulunpyhinä.

”Pikkukaupat voisivat olla auki, mutta isot kiinni. Niissä on kuitenkin kaikki tarvittava, jos on unohtanut ostaa jotain. Isot kaupat voisivat olla kiinni, kun en tarvitse niitä henkilökohtaisesti. Tuntuisi huonolta, jos mikään kauppa ei olisi auki. Pienenä asia oli näin, ja jos unohti ostaa jotain, niin sitä ei saanut enää mistään. Todennäköisesti käyn joulunpyhinä jotain pientä vielä ostamassa, vaikka lahjat ja ruuat ovat jo hankittu”, Mikko Kuula kertoo.

 

”Kauppojen pitäisi olla kiinni. Jotain lepopäivää on pidettävä ja kaupan ihmisten pitää saada viettää joulua. Ihmiset kerkeävät kyllä tekemään ostoksensa, vaikka olisivat työssäkäyviä. Kaupat ovat nykyään kuitenkin niin paljon auki. En aio mennä joulunpyhinä ostoksille. Jos puurosta puuttuu manteli, niin sitten ollaan ilman”, Kaarina Järvä sanoo.

 

 

”Suomessa on ihmisiä, jotka eivät juhli joulua. Heille pitää antaa mahdollisuus mennä ostoksille, jos he haluavat. Kaupat ja juhlapyhät ovat kaksi eri asiaa. Kauppojen tulee päättää aukioloajoista itse. Yhteistä lakia koko maalle ei tarvita. Aion mennä shoppailemaan jouluna”, Natalia Shevchuk sanoo päättäväisesti.

 

 

”Ruokakauppojen on hyvä olla auki, mutta muiden ei kyllä tarvitse. Kauppojen kiinniolo ei tuntuisi varmaan pahalta, koska itse osaa varautua siihen riittävän ajoissa. En ole menossa ostoksille joulunpyhinä”, Riikka Mämmioja toteaa hymyillen.

 

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*