Muhoksen perhekotisurmista murhasyytteet kahdelle alaikäiselle

Oulun syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä on nostanut keskiviikkona syytteet Muhoksella heinäkuun loppupuolella tapahtuneesta perhekotisurmasta. Kahta alaikäistä poikaa syytetään perhekodissa ohjaajana toimineen 57-vuotiaan murhasta sekä törkeästä ryöstöstä.

Myös teon suunnitteluun ja valmisteluun osallistunutta kolmatta poikaa syytetään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja toissijaisesti törkeän ryöstön valmistelusta. Hän ei kuitenkaan ole osallistunut perhekodista karkaamiseen, vaan hän on surman jälkeen hälyttänyt apua.

Syyttäjän mukaan epäillyt käyttivät perhekodista karatessaan väkivaltaa ohjaajaa kohtaan, joka myöhemmin kuoli saamiin vammoihinsa. Sen jälkeen pojat ovat anastaneet hänen avaimensa, perhekodin omaisuutta ja ottaneet luvattomasti käyttöönsä perhekodin auton.

Pojat kuljettivat auton Kuopioon, jossa he jäivät kiinni lyhyen takaa-ajon jälkeen. Ajoneuvoa kuljettanutta poikaa syytetään lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Murhasta syytetyt ovat myöntäneet esitutkinnassa väkivallan käyttämisen ohjaajaa kohtaan, mutta kiistävät surman suunnitelmallisuuden. Valmistelusta syytetty kiistää rikoksen kokonaan.

Tapausta käsitellään Oulun käräjäoikeudessa 9. ja 11. joulukuuta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Lue lisää:

Kaleva: Kahdelle pojalle murhasyytteet Muhoksen per­he­ko­ti­sur­mas­ta (25.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*