Ihanteellinen vartalo ei tule pakottamalla: ”Ei treenaamisen tarvitse olla kiduttamista”

Mieleisen vartalon muokkaamiseen ollaan nykyään valmiita panostamaan. (Kuva: Pixabay)

Ihmiset haluavat nykyään kovasti tavoitella täydellisen sporttista vartaloa. Koko ajan tulee uusia trendejä joiden avulla tavoitellaan alhaisempaa rasvaprosenttia. Lisäksi tarjotaan raskaita dieettikuureja ja yhä rankempia treenimuotoja. Mikä sitten on terveellistä ja mikä ei?

Esimerkiksi instagram on täynnä täydellisiä vartaloita. Ihmisten tavoitellessa täydellisyyttä syntyy erilaisia väitteitä siitä, millä keinoin voi päästä fyysisesti mahdollisimman hyvään kuntoon. Moni näkee rutikuivan vartalon ihanteena ja fitnessmallit ovat nykypäivän idoleita.

Terveellinen elämäntapa keskiössä

Rovaniemeläinen Fitnessmalli 2017 -kisan voittaja Meri Turunen ajattelee, että täydellistä vartaloa havittelevat pyrkivät saamaan hyväksyntää itseltään sekä muilta. Hän kuitenkin pohtii, että ulkonäkö on nykyään isossa roolissa työmaailmassa, vaikka siitä ei ääneen uskelleta puhua.

”Monet yritysten johtajat haluavat olla hyvässä kunnossa näyttääkseen edustavammalta”, Turunen toteaa.

Fitnesskisoissa loistavasti pärjänneenä Turunen on oikea henkilö kommentoimaan nykytrendien asemaa tavoitellessa rasvattomampaa vartaloa. Hän alleviivaa, että keskiössä on halu elää terveellisesti siten että elämä on luonnollista ja mahdollisimman vaivatonta.

”Ei treenaamisen tarvitse olla kiduttamista, kaikki lähtee omasta halusta viettää aikaa kuntosalilla”, ahkerasti treenaava Turunen kertoo.

Mitä se sitten vaatii, jos haluaa päästä parempaan kuntoon? Turunen on sitä mieltä, että ei ole yhtä ainoaa tapaa polttaa rasvaa, vaan kaikkien pitäisi harrastaa sellaista liikuntaa, josta nauttii.

Ylen julkaisemassa uutisessa liikuntatieteiden tohtori Juha Hulmi vastasi väitteisiin treenistä ja ravinnosta. Hän muun muassa ottaa kantaa uskomukseen, että pitkäkestoinen aerobinen liikunta auttaa rasvanpoltossa parhaiten. Hulmi kuitenkin kertoo nykyään sanotavan, että kovatempoinen HIIT-treenin eli ”high intensitivity interval training” on paras tapa polttaa rasvaa. Rasvaa voi pilkkoutua normaalia enemmän jopa pari päivää treenin jälkeen.

Hulminkin mukaan olennaista rasvan vähentämiselle on kuitenkin löytää liikunnallinen elämäntapa. Joillekin se on metsässä samoilua, toiselle salibandya ja kolmannelle fitnessurheilua.

 

Yle: Lihastohtori kumoaa humpuukiväitteet

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*