Adelen ennätysmyynti näkyy myös Oulun levykaupoissa

Oulun levykaupat ovat saaneet tälle viikolle kaksi hyvin myyvää albumia

Brittilaulaja Adelen uutuusalbumi 25 on laittamassa myyntiennätyksiä uusiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Maailmanlaajuisesti 20. marraskuuta julkaistu albumi on liikkunut hyvin myös Oulussa.

Oulun levykauppiaat kertovat albumin kiinnostaneen sen ensimmäisellä viikolla myös paikallisesti. Levykauppa Äx:n myymälässä Adelen uutuus nähtiin jopa pienenä poikkeuksena: ”Pop-levyjen normaaliin menekkiin nähden, 25 on lähtenyt liikkeelle erittäin hyvin.”

Adele ei kuitenkaan ole ottanut yksin haltuun oululaisia musiikinkuluttajia, vaan hänen rinnalleen levykaupoista nostetaan myös tuttu suomalainen kestomenestyjä.

”Adelen 25 ja J. Karjalainen ovat myyneet meillä erittäin hyvin”, kommentoidaan Musiikki Kullakselta.

Adelen kanssa samana päivänä julkaistu J. Karjalaisen Sinulle, Sofia –albumi on ollut myös Äx:n asiakkaiden suosiossa viimeisen viikon aikana: ”J. Karjalaista on myös myyty hyvin. Hän on artisti jolta löytyy oma ostajakuntansa, kun uutta tuotantoa julkaistaan, se hankitaan mieluusti fyysisenä tuotteena.”

Kaleva kertoo Adelen albumin löytäneen Yhdysvalloissa ensimmäisen kolmen myyntipäivänsä aikana jo 2,3 miljoonaa ostajaa ja Britanniassakin myyntiluvut nousseet jo yli puoleen miljoonaan. Saavutus on merkittävä, sillä levynmyynti on kovassa laskussa suoratoistopalveluiden vuoksi. 25-albumia ei näillä tulla kuulemaan palveluiden kautta.

Yhdysvalloissa myyntiennätys on vielä poikabändi ’NSyncin hallussa. Heidän No Strings Attached -albuminsa myi vuonna 2000 2,4 miljoonaa kappaletta. Britanniassa ennätys on vielä Oasiksen Be Here Now -albumilla, sitä myytiin vuonna 1997 likimäärin 700 000 kappaletta.

Lisäys (25.11.): Yhdysvaltalainen Billboard uutisoi Adelen rikkoneen ’NSyncin ensimmäisen viikon myyntiennätyksen. Uudeksi kärkiluvuksi kirjattiin 2,433 miljoonaa myytyä kappaletta. 

Lue lisää:

Billboard: Official: Adele Breaks *NSYNC’s Single- Week U.S. Album Sales Record (24.11.2015)

Kaleva: Adelen uutuusalbumi myyn­tien­nä­tyk­seen USA:ssa ja Britanniassa (24.11.2015) 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*