Totta vai tarua? Naiset pelaavat enemmän pelejä kuin miehet

Kainuun Sanomat: ”Naiset pelaavat enemmän pelejä kuin miehet, sanoo yhdysvaltalainen pelialan veteraani John Romero.”

Kainuun Sanomat uutisoi 6.10.2017 yhdysvaltalaisen pelialan veteraanin John Romeron sanoneen, että ”56 prosenttia pelaajista on naisia.”

”Nykyajan isoimmat pelit ovat kaikille sopivia kasuaalipelejä eivätkä hardcore-tietokonepelejä”, Romero perustelee väitettään.

Statista.com on kerännyt tietoja yhdysvaltalaisten naispelaajien määrästä verrattuna miespelaajamääriin. Tilastot on kerätty vuosittain, vuodesta 2006 lähtien. Vuoden 2017 tilaston mukaan miespelaajien määrä verrattuna naispelaajien määrään on suurempi prosentein 59–41.

Vuodesta 2006 asti kerätty tilasto ei ole kertaakaan osoittanut, että naiset pelaisivat enemmän kuin miehet.

Suomen Pelinkehittäjät Ry:n asiamiehenä ja Neogamesin johtajana työskentelevä Koopee Hiltusen mukaan Romero ei ole täysin väärässä väitteensä kanssa. Väite ei ole kuitenkaan tarpeeksi spesifi, että sitä voitaisiin arvioida. Pelaamista voidaan mitata esimerkiksi tuntien, rahankäytön ja pelattujen pelien määrän kautta. Siksi Romeron väitettä on vaikea arvioida, koska siinä puhutaan vain pelaamisesta, eikä keinoista joilla sitä on mitattu.

Hiltunen korostaa, että kerätyt tilastotkaan eivät ole täysin luotettavia, koska prosenttierot naisten ja miesten välillä ovat hyvin pieniä. Hiltunen pitää mahdollisena, että kyseessä voi olla mittausvirhe, joka johtuu esimerkiksi vastaajien valinnan satunnaisuudesta.

”Mitattiinpa pelaamista miltä kantilta hyvänsä, ei sukupuolten välinen ero pelaamisessa ole enää niin selkeä kuin aiemmin”, Hiltunen kertoo.

Totta vai tarua? 50/50

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*