Yle: Sekaisin-sarja palaa ruutuun uusilla jaksoilla

Kuva: Pixabay

Suuren suosion saaneen sarjan toisen kauden jaksot starttasivat TV2:ssa tiistaina, Yle uutisoi.

Sarjan ensimmäisellä kaudella tutustuttiin psykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla oleviin nuoriin, jotka kamppailivat erilaisten mielenterveysongelmien ja elämänhaasteiden kanssa. Toinen kausi kertoo nuorten arjesta ja selviytymisestä suljettujen ovien ulkopuolella.

Jani Pösön ja Teemu Nikin käsikirjoittama sarja on saanut innoitusta tosielämän tarinoista. Käsikirjoittajat ovat tehneet yhteistyötä Sosped-säätiön kanssa, joka toimii nuorten mielenterveyskuntoutujien parissa. Säätiön kautta tekijät pääsivät tutustumaan mielenterveysongelmista toipuviin nuoriin, joiden kertomukset ovat toimineet materiaalina Sekaisin-sarjan kuvitteelliselle materiaalille.

Sarjan tekijät ovat erityisen hyvillään siitä, että sarjan vaikutukset ulottuvat myös ruudun ulkopuolelle. Sarjan ensimmäisen kauden aikana avattiin Sekaisin-chat-kanava, johon lapset, nuoret ja vanhemmat voivat ottaa yhteyttä erilaisten ongelmien tiimoilta.

”Meillä oli sarjan ykköskaudella märkä uni, että jos sellainen kanava laitetaan pystyyn, joku näkisi sen tärkeyden ja rahoittaisi sitä. Ja näin kävi”, käsikirjoittaja Pösö toteaa Ylen haastattelussa.

Lähde:

Yle: Sekaisin-nuortensarja hätyyttelee verkossa miljoonaa käynnistystä 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*