Virtuaaliruuasta voi löytyä apu laihdutukseen

Tulevaisuudessa makean tunteella voidaan vähentää ylensyöntiä.
Tulevaisuudessa makean tunteella voidaan vähentää ylensyöntiä.
Tulevaisuudessa makeuden aistimuksia muuntamalla on mahdollista vähentää ylensyöntiä. Kuva: Pixabay

Aasialaiset tutkijat ovat keksineet tavan stimuloida ruuan rakenteen ja makeuden tunnetta. Tämä voi tulevaisuudessa johtaa laajempaankin virtuaaliruoan hyödyntämiseen esimerkiksi laihduttamisen apukeinona, uutisoi TechXplore-lehti.

Japanilaiset tutkijat ovat kehittäneet ruuan rakenteen tuntemusta antamalla leukaan pieniä sähköiskuja. Sopivien sähköpulssien avulla on mahdollista saada ihminen luulemaan, että hänen suussaan on ruokaa.

Singaporessa tutkijat puolestaan ovat käyttäneet Peltier-elementtejä, joiden lämmönsäädön vaihtelujen avulla voidaan stimuloida kieltä aistimaan makeaa. Peltier-elementtejä voitaisiin asentaa esimerkiksi mukin reunaan, jolloin siitä juotavaan nesteeseen tulisi lisää makeutta ilman sokeria.

Singaporelaisen yliopiston tutkimustiiminjohtaja Nimesha Ranasinghen mukaan keksinnöstä voisi olla hyötyä diabetesta ja syöpää sairastaville.

”Makumuuntajan avulla syöpäpotilaat voisivat parantaa sairauden kuluttamia makuelämyksiään ja diabeetikot herkutella makealla ilman, että se vaikuttaisi heidän sokeriarvoihinsa”, Ranasinghe kertoo Telegraphille.

 

Lähteet:

Tekniikka & Talous: Tulevaisuuden laihdutushitti? Se maistuu ja tuntuu todelliselta, mutta ei ole… – tutkijat kehittävät virtuaaliruokaa

The Huffington Post: Taste Simulator Lets You Try Virtual Food (Yes, Seriously)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*