Valtaosa suomalaisista käräyttäisi rattijuopon

Suomalaisten asenne rattijuopumusta kohtaan on tiukentunut. Nuoria kuljettajia on noin 40 prosentissa henkilövahinkoon johtaneissa rattijuopumusonnettomuuksissa. Kuva: Pixabay

Suomalaisilla on tiukka asenne rattijuoppouteen, Moottori-lehti kertoo. Liikenneturvan teettämässä kyselyssä liki kaikki vastanneet pitivät tärkeänä, ettei vähänkään päihtyneen kuskin kyytiin nouse muita.

Läheisen ihmisen lähtiessä ajamaan juopuneena poliisille ilmoittaisi kolme neljästä vastanneesta. Ennestään tuntemattomasta rattijuoposta ilmoittaisi jo yhdeksän kymmenestä.

Alkoholi on liikenteessä merkittävä riskitekijä, vaikka kohtalokkaat rattijuopumustapaukset ovat vähentyneet. Etenkin nuorten autoilijoiden ollessa kyseessä ovat riskit huomattavat.

”Ystäväpiirin asenteet ja tarvittaessa väliintulo korostuvat etenkin silloin, kun ehkäistään nuorten rattijuopumusta. Rattijuopumukseen saa ja pitää puuttua”, painottaa Liikenneturvan yhteyspäällikkö Tapio Heiskanen Moottori-lehden verkkojulkaisussa.

Nyt kyselyyn vastanneista suomalaisista yli 90 prosenttia toivoo, että autoissa olisi humaltuneena ajamisen estävää tekniikkaa. Edellisissä kyselyissä alkolukkoa vastusti noin 35 prosenttia vastaajista.

 

Lähde: Moottori

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*