Classicin vauhti ei pysähdy edes Peliveljiin

Tampereen Classic jatkoi erinomaisia otteitaan miesten Salibandyliigassa, kun se päihitti sen viime vuosien pahan vastustajan SPV:n Seinäjoella.

Salibandyliigaa johtava Classic kukisti sunnuntaina SPV:n. Tällä kaudella ailahtelevasti pelannut ja loukkaantumisista kärsinyt Seinäjoen Peliveljet oli voittanut viimeisestä kuudesta liigaottelustaan Classicia vastaan neljä. Esimerkiksi viime vuonna se hoiti molemmat joukkueiden kohtaamiset nimiinsä.

Kuluvalla kaudella vain yhden tappion kärsinyt Classic piti kuitenkin tällä kertaa seinäjokelaiset kurissa ja jatkoi vakuuttavia otteitaan viemällä pisteet Tampereelle lukemin 5-8. Kun sarja on kääntynyt nyt puoliväliin, sarjakärjellä on koossa 27 pinnaa neljästätoista ottelusta. SPV on kuudentena.

Classic piti SPV:n kurissa

Itse ottelu oli Classicilta hyvin tasapainoinen. Se hallitsi palloa ja piti pelitempon hitaanpuoleisena. Sarjakärki myös karvasi syvältä, ja etenkin toisessa erässä SPV:llä oli suuria vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle.

Vielä ottelun alku oli tasainen. Kun ensimmäistä erää oli pelattu reilu kymmenisen minuuttia, vahvasti viime aikoina pelannut Joni-Arttu Sieppi vei kotijoukkueen 2-1 -johtoon. Classic piti kuitenkin Joonas Pylsyn rankkarilla huolen siitä, ettei SPV päässyt toiseen erään karussa.

Toinen erä oli kuitenkin täysin Classicin hallintaa. Se karvasi hanakasti, ja vain peliveljien kakkosvitja onnistui luomaan joitain yksittäisiä tilanteita. Kun lisäksi nimivahvan tamperelaisjoukkueen Sami Johansson ja Joona Rantala rokottivat, Classic heiluttikin tahtipuikkoa väkevästi.

Vaikka SPV pääsikin päätöserässä paremmin mukaan, Classic piti asemansa. Vieraiden päävalmentaja Petteri Nykky ei ollut kuitenkaan tyytyväinen siihen, että joukkueen ote herpaantui pelin lopussa, minkä johdosta SPV:n kapteeni Ville Kuusela pääsi napauttamaan lyhyen ajan sisään pari osumaa.

”Pallollisessa pelissä olemme painottaneet malttia koko kauden ajan. Pelaajilla oli kuitenkin hinku tehdä maaleja, mikä kostautui. Malttia täytyy opetella”, Nykky totesi.

Joonas Pylsyn upottama rankkari oli miehen sadas maali liigassa. Joukkueen tähti oli tehot 2+1 niitannut Sami Johansson. Vaikka toinen erä olikin joukkueelta vakuuttavaa näytöstä, ei hänkään ollut päävalmentajan tapaan täysin tyytyväinen.

”Alku oli tahmeaa, mutta toisessa erässä peli lähti rullaamaan hyvin. Kohtalaisen hyvin meni, mutta parannettavaakin jäi paljon.”

Sieppi iskussa

SPV:n otteet ovat olleet ailahtelevaisia, sillä se on hävinnyt kauden aikana esimerkiksi peränpitäjä Salballe. Viime pelissä se puolestaan päihitti kestomenestyjä Oilersin vieraissa. Viime ottelussa hattutempun ja nyt kaksi häkkiä tehnyt Sieppi näki, ettei SPV pelannut ollenkaan Oilers-ottelun tasolla.

”Vaikka Classic pelasikin hyvin, etenkin pallollinen peli oli meiltä huonoa. Ei uskallettu pelata pallolla käännöksissä eikä hitaissa lähdöissä. Ei oltu sillä tasolla mitä viikko sitten.”

Siepin tapaan myös seinäjokelaisten päävalmentaja Tommy Koponen oli tyytymätön punanuttujen pallolliseen peliin.

”Classic oli hyvä, mutta meiltä puuttui rohkeutta pallollisellisessa pelissä. Peli-ilmeeseen en ole tyytyväinen.”

Tappiosta huolimatta SPV:n piristysruiske oli Sieppi, joka on viimeistellyt viimeiseen kahteen peliin viisi osumaa.

”Pelasin alkukauden sentterinä, joten en päässyt niin hyvin maalipaikoille. Meidän (kakkoskentän) peli toimii kuitenkin koko ajan paremmin ja paremmin, mikä on positiivista jatkoa ajatellen”.

Sekä Classicin että SPV:n kausi jatkuu ensi viikon perjantaina vieraspelillä.