AC Oulu perustaa A-juniorijoukkueen – alueen muut seurat yhteistyössä

Oululaiseen jalkapalloon tulee kaivattu uudistus, kun AC Oulu perustaa uuden A-juniorijoukkueen. Tällä varmistetaan pelaajaputken katkeamattomuus B-junioreiden ja miesten edustusjoukkueen välillä. Samalla aloitetaan valmentajahaku.

Oululaisen edustusjalkapallon lippulaiva AC Oulu perustaa yhteistyössä alueen muiden seurojen kanssa uuden juniorijoukkueen. Paikka on mahdollinen OLS:n B-junioreiden tämän kauden hyvän menestyksen perusteella. OLS keskittyy seurana vain nuorempien ikäluokkien toimintaan, joten nyt sarjapaikkaa yritetään saada AC Oulun alle perustettavaan uuteen A-juniorijoukkueeseen. Seura kaavailee pelaavansa ensi keväänä A-nuorten SM-karsintasarjaa. Sarjapaikan siirto toiselle seuralle tarvitsee kuitenkin vielä Palloliiton hyväksynnän.

AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläisen mukaan vanhimman juniori-ikäluokan joukkueen saaminen edustusjoukkueen alapuolelle on äärimmäisen tärkeä uudistus.

”Oulussa ja lähiseudulla tehdään hyvää juniorityötä. Ongelma viime vuosina on ollut pelaajaputken katkeaminen B-junioreiden ja edustusjoukkueen välillä. Nyt perustettava A-juniorit tulee olemaan erittäin tärkeä palanen pelaajakehityksessä. Keskustelut kaikkien seurojen kanssa on käyty todella hyvässä hengessä”, Meriläinen kertoo.

OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen iloitsee uudesta joukkueesta, vaikka toteaakin ikäluokan olevan vaativa monella tapaa.

”Hienoa, että olemme saamassa puuttuvan palasen pelaajaputken yläpäähän. A-nuoret ovat haastava ikäluokka monellakin tapaa, mutta toivottavasti saamme tällä seurojen välisellä yhteistyöllä kuvion toimimaan kaikkia osapuolia ja ennen kaikkea pelaajia hyödyttävällä tavalla”, Pehkonen lisää.

Uutta A-juniorijoukkuetta on suunniteltu AC Oulun alaisuuteen pitkin syksyä ja alueen seurat ovat hyvässä yhteistyössä neuvotelleet asiasta toistensa kanssa. Seuraavaksi AC Oulu aloittaa valmentajahaun avoimella haulla.

 

Lue lisää: 

Tiedote: AC Oulu perustaa A-juniorijoukkueen – valmentajahaku avattu (3.11.2015)

 

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*