Twerkkaus kiinnostaa – Oulussa ensimmäistä kertaa järjestetty Xmas Twerk varattiin loppuun parissa viikossa

”Otitko ne verkkosukkahousut mukaan”, on ensimmäinen lause, jonka pukuhuoneessa kuulen. Samalla tajuan, että olen selkeästi ylipukeutunut twerkkaustunnille. Salissa huokuu jännittynyt, mutta odottava ilmapiiri. Ohjaaja Miia Kukkosen kysyessä, kuka osallistuu tunnille ensimmäistä kertaa, suurin osa käsistä nousee. Kukkonen korostaa, että tälle tunnille on tultu pitämään hauskaa.

Tunti alkaa alkulämmittelyllä. ”Tämä tehdään sitten nopeatempoisesti”, Kukkonen varoittaa. Nopeaa se todella on, ja ensimmäiset hikipisarat valuvat osallistujien otsalta jo tässä vaiheessa. Alkulämmittelyn aikana otetaan muutamia tulossa olevia alavartaloharjoituksia mukaan, jotta päästään kärryille twerkkauksen alkeista ja perustekniikoista.

Tunnin ohjaa Twerk Oulun Miia Kukkonen, joka on harrastanut twerkkausta hieman vajaat kolme vuotta. Kukkonen on osallistunut kolmesti Pro Twerk Finland Oulun karsintoihin ja voittanut ne kolmesti peräkkäin. SM-kisoissa vuonna 2016 Kukkonen sai pronssia. Kukkonen kertoo lajin olevan hänelle mieluinen, sillä siinä saa olla samaan aikaan sekä naisellinen että vahva.

”Miten Miia saa tämän näyttämään niin helpolta ja vaivattomalta?” vieressäni tanssiva nainen kysyy.

Kulkusten kilinä jää soimaan päähän

Twerkkaustunti on jouluteemainen, ja Kukkosen suunnittelemaa koreografiaa tanssitaan joululaulujen tahtiin. Jouluteemainen workshop järjestetään Oulussa ensimmäistä kertaa.

Tunnin ohjasi Twerk Oulun Miia Kukkonen. Kuva: Tapani Rautio Ikuistettu.fi

”Pahoittelen jo tässä vaiheessa, että teillä tulee soimaan tämä kulkusten kilinä koko loppuillan päässä”, Kukkonen naurahtaa.

Kukkosta ei epäilyttänyt, löytyykö tapahtumalle osallistujia. Huoli olisikin ollut täysin turha, sillä paikat tanssitunnille oli varattu täyteen parissa viikossa. Mukana tanssimassa oli niin ensikertalaisia kuin kokeneempia harrastajia.

”Idea jouluteemaisesta workshopista on ollut mielessäni jo melko kauan, koska olen pitänyt jouluteemaisia pikkujoulutunteja ryhmille”, Kukkonen toteaa.

Kysyessäni Kukkosen fiiliksiä tunnin jälkeen vastausta ei tarvinnut odotella.

”Hyvä fiilis jäi itselle, ja iloista porukkaa näytti tunnilta lähtevän”, Kukkonen sanoo.

Hyvä fiilis todella välittyi osallistujista. Tunnin jälkeen Kukkosta sai odottaa haastatteluun, sillä lajista oli kiinnostunut useampi henkilö ja kysyttävää riitti.

”Uskon kyllä, että ensi joulunakin tämä pitää järkätä”, Kukkonen sanoo päättäväisesti.

 

Mitä twerkkaus on?

  • Twerkkaus on pääsääntöisesti pakaralihasten hallintaa, jossa keskitytään jännittäämään pakaralihaksia musiikin tahtiin.
  • Twerk on ollut kansainvälisesti ihmisten huulilla jo yli 20 vuoden ajan. Twerkin alkuperästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta ensimmäisenä ihmisten tietoisuuteen sen nosti yhdysvaltalainen rap-artisti DJ Jubilee kappaleellaan ”Do the Jubilee all” vuonna 1993.

 

Lähde: http://www.twerk.fi/sivu/mita-on-twerkkaus/

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*