Turvapaikanhakijat löysivät Ouluhallin

gym-592899_1920

Ouluun tulleet turvapaikanhakijat ovat löytäneet myös kaupungin liikuntapaikat. Esimerkiksi Ouluhallin palveluita käyttää päivittäin noin 20 turvapaikanhakijaa, monitoimihallilta kerrotaan.

Turvapaikanhakijat ovat kehuneet Ouluhallin puitteita, kerrotaan hallin vahtimestarin toimipisteeltä. Mutta mitä mieltä hallin kantasuomalaiset käyttäjät ovat uusista asiakkaista? Kolmatta vuosikymmentä urheilua liikuntahallilla harrastavan Timo Similän, 75, mielestä turvapaikanhakijat ovat tervetulleita, jos he käyttäytyvät niin kuin muutkin.

”Kunhan saavat tietää yhteisistä pelisäännöistä ja käytännöistä”, Similä kertoo.

Kaupungilta toivotaan aktiivisuutta

Palveluasiantuntija Sami Heikkinen Ouluhallilta toivoo kaupungilta aktiivisuutta turvapaikanhakijoiden kotouttamiseen myös liikuntapaikoilla.

”Olisi hyvä, jos kaupungilla olisi resurssien puitteissa kiinnostusta kotouttaa turvapaikanhakijoita myös liikuntapalveluiden avulla”, Heikkinen toteaa.

Myös yleiset normit nähdään tärkeänä asiana opettaa uusille oululaisille. Tämän tietää myös Ouluhallin tartania viimeiset 29 vuotta lähinnä pikamatkoilla kuluttanut Matti Puukko, 73:

”Ruuhka-aikaan tuppaa olemaan ahdasta, kun pakolaiset tulevat joukoin kuntoilemaan. Ihonvärillä ei tietenkään ole väliä, mutta yleiset ohjeet hallin käytöstä olisivat tarpeen myös osalle kantasuomalaisista.”

”Toisesta kulttuurista tulevat eivät välttämättä tiedä esimerkiksi kuntosalilaitteiden käytöstä ja tekniikoista”, pohtii hallilla aktiivisesti harjoitteleva Eetu Suni.

Ohjatun toiminnan suunnittelu turvapaikanhakijoille on jäänyt Ouluhallilla vain kahvitaukokeskustelun tasolle.

Lähimpänä Ouluhallia on Kastellin hätämajoitusyksikkö. Hätämajoitusyksikköä ollaan lopettamassa vuodenvaihteeseen mennessä. Toiveena Ouluhallin työntekijöillä kuitenkin on, että turvapaikanhakijat löytäisivät jatkossakin tiensä liikunnan pariin.

Lue lisää:

Yle: Oulu sulkemassa hätämajoitusyksikön – lähes 300 turvapaikanhakijaa tarvitsee uuden majapaikan (4.11.2015)

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*