Tempo taipui Jättiläisten tahtiin

Salibandyn 2. divisioonan ensimmäinen playout-sarja on saatu päätökseen. Jäälin Jättiläiset voittivat kotikentällään raahelaisen Team Tempon lukemin 7–4. Joukkueet lähtivät otteluun tasatilanteesta ottelusarjan ollessa 1–1.

Jäälin Jättiläiset voittivat Team Tempon putoamissarjan ratkaisevassa ottelussa. Kuva: Anders Witting

Viimeisen ottelun panos oli molemmilla joukkueilla vahvasti tiedossa ja tunnelma Kastellin monitoimitalossa oli erittäin jännittynyt. Häviäjän matka 2. divisioonassa päättyisi.

Pelin alku kulki vahvasti Tempon tahdissa, vierasjoukkueen ollessa 0–2-johdossa jo ottelun kuudennella peliminuutilla Eetu Kallelan ja Miska Kälkäisen yhteistyön tuloksena. Kastellissa kaikui raahelaiskannattajien huudot ja aplodit. Ensimmäisen erän puolivälissä kotijoukkue Jäälin Jättiläiset pääsi kuitenkin pelin tempoon kiinni, ja yhdennellätoista peliminuutilla taulussa oli lukemat 2–2, kun Santeri Talja ja Arttu Äijälä avasivat Jättiläisten maalitilin.

Tasatilanteessa alkanut toinen erä eteni kotijoukkueen hallinnassa, ja Jättiläiset rakensivat peliä rauhassa vastustajan ajoittaisista vastahyökkäyksistä huolimatta. Viidessä minuutissa JäJä latoi taululle lukemat 5–2 Vesa Heikkisen ja Äijälän toimesta, joka täydensi osumillaan itselleen hattutempun. Pian Tempon vastahyökkäykset alkoivat tuottamaan tulosta, ja vastustaja kavensi pelin tilanteeseen 5–4 ennen viimeistä erätaukoa.

Arttu Äijälä tuulettamassa kolmatta osumaansa. Kuva: Anders Witting

Tiukasta kamppailusta huolimatta JäJä onnistui pitämään johtoasemansa, ja lopulta peli päättyi lukemiin 7–4 Santeri Holmin laukoessa viimeisen osuman tyhjään maaliin.

“Olimme tänään kokonaisvaltaisempi joukkue ja saimme pidettyä palloa. Vastustaja teki enemmän vastahyökkäyksiä, mutta me pidimme pelin kurissa”, Jättiläisten pelaajavalmentaja Santeri Talja kuvailee. Joukkueen suurimmaksi onnistujaksi hän nostaa hattutempun tehneen Äijälän.

“Jos tällaisessa pelissä tekee kolme maalia, niin ei se kovin huono suoritus ole”, valmentaja naurahtaa.

Talja muistuttaa, ettei JäJä voitosta huolimatta vielä ehdi juhlimaan, sillä työ on vasta puolivälissä. Pelit jatkuvat seuraavana viikonloppuna ratkaisevan playout-sarjan merkeissä 3. divisioonan toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

Häviön myötä Team Tempo tippui suoraan 3. divisioonaan.