Tekniikan alan opiskelijat helpottamassa työvoimapulaa

OTEtta työelämään 2017. Kuva: Antero Lehtonen.

Oulun ammattikorkeakoulun tekniikan opiskelijat OTE ry:stä järjestivät torstaina opiskelijoiden työllistymiseen tähtäävän tapahtuman Oamkin tekniikan yksikössä. Tapahtumassa oli mukana 17 tekniikan alan yritystä ja ammattiliittoja.

Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda yritykset ja opiskelijat yhteen. Yritykset ovat ilmoittautuneet innokkaasti mukaan avoimen kutsun avulla ja voivat osallistua tapahtumaan ilmaiseksi.

OTE ry:n sosiaalipoliittinen vastaava Mikko Suonvieri kertoo, että OTEtta työelämään -tapahtumalle on selkeästi tilausta. Kuva: Antero Lehtonen.

”Tapahtuman avulla opiskelijoita on aiempina vuosina työllistynyt suoraan tai harjoittelijoiksi. Lisäksi yritykset tarjoavat opinnäytetyöpaikkoja”, kertoo sosiaalipoliittinen vastaava Mikko Suonvieri OTE ry:stä.

Yritykset etsivät tekniikan alan ammattilaisia töihin. Monet yritykset kärsivät tällä hetkellä työvoimapulasta ja siksi yritykset ovat alkaneet rekrytoimaan opiskelijoita, joista voidaan kouluttaa asiantuntijoita yritysten tarpeisiin.

”Olemme mukana tapahtumassa, koska meillä on jatkuva työvoimapula. Palkkaamme opiskelijoita harjoittelijoiksi projektivastaavien avuksi. Koulutamme heistä osaajia”, kertoo Emma Yliniemi HSK Sähkö Oy:stä.

Tapahtumassa mukana olleet liitot olivat jakamassa tietoa työelämästä, palkoista ja työttömyyskassoista. Samaan tapahtumaan mahtuvat sulassa sovussa niin yritykset kuin ammattiliitot.

”Yritysten kanssa ollaan hyvässä hengessä ja vieraillaan toisten ständeilläkin”, kertoo Insinööriliiton nuorjäsenasiamies Ilkka Rautio.

Tekniikan alan tulevaisuus näyttää varsin valoisalta. Viimeksi vastaava buumi nähtiin 15 vuotta sitten, kun Nokia palkkasi opiskelijoita mittavasti töihin koulunpenkiltä. Oulun alueella on selvästi onnistuttu työpaikkojen luonnin suhteen Nokian vaikeuksien jälkeen.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*